Pientä pintaremonttia

 Kuvat MM

Remppa etenee hitaasti mutta varmasti. Sain kokin tyhjättyä ja nyt sitten paljastui taas mielenkiintoisia juttuja. Suu loksahti jälleen auki ja en oikein tiedä, mitä tekisin. Pitäisikö soittaa palokunnalle ja kysyä, jos he tulisivat harjoittelemaan mökinpolttamista vai mitä. No en sentään, mutta vihaksi pistää. Kun mökin katto on joskus vuotanut, on siitä valunut hirsien päälle mukavasti vettä ja ne ovat luonnollisesti lahonneet.

Joku valopää on sitten korjannut tilanteen laittamalla tuen suurilla (miljoonan tuuman) nauloilla siihen vaurioituneeseen hirteen. Tarkoitus on varmasti ollut hyvä... mutta tukihirsi roikkuu ilmassa, painona siinä heikossa. No näinhän näitä korjataan, mutta kyllähän tuon olisi voinut seinään palkkikengällä kiinnittää ihan niin kuin nämä liimapuupalkitkin tavataan laittaa, kun sellaisia käytetään. Eli tässä menee nyt sitten uusiksi tuolla ylhäällä myös nuo hirret.

Kattoa täytyy myös korjata. Ei ole ihan peltit kohdallaan. Ei voi kyllä muuta edelleenkään sanoa, kun että miksi laittaa ollenkaan, jos ei tee kunnolla? 

Hyvä puoli tässä lienee se, että runojen hirret ovat kunnossa. Saan niistä korot(korkeuden) ja sitten käyn tilamaassa  neljä liimapuupalkkia, jotka kiinnitän tuonne seiniin palkkikengillä. Otan hirret tuolta alas ja kengitän mökkini niillä.

Jotta siis tällaista pientä pintaremonttia täällä.Kommentit