Tarjoilin Assarille sunnuntaina appelsiiniankkaa. Hän on juhla-ateriansa ansainnut. Takana ensimmäinen iso koulutputki. Edessä tulevaisuus! Nyt on aika juhlan.
Ohje on kirjasta kaupungin paras keittiö. Kirja on upea. Löysin sen SPR:n kirppikseltä pari vuotta sitten. Oikein sääliksi kävi, sitä ihmistä, joka sen oli sinne raahannut. Avaamatta. (Ainakin sellaiselta se näytti!) Teos on jo ihan kuviensa puolesta hieno. Siinä on samalla myös suomalaista pankkihistoriaa palanen.
Kustantaja tiivistää teoksen näin: "Kirjan keittiö on Helsingissä Aleksanterinkadulla sijaitseva Yhdyspankki-Merita-Nordean edustuskeittiö, jota pankin vieraanvaraisuudesta nauttineet ovat usein luonnehtineet sanoilla kaupungin paras keittiö. Ravintolapäälikkö Tuija Ilamo on yhdessä pääkokki Kimmo Jokiniemen kanssa valinnut kirjaan 67 ateriakokonaisuutta, jotka sisältävät kaikkiaan nelisensataa ruokaohjetta juomasuosituksineen. Markku Kuisma on kirjoittanut teokseen pankkien ruokakulttuuria esittelevän johdannon. Kulttuurihistoriallisesta painotuksestaan huolimatta teos on ensisijaisesti keittokirja, jonka reseptit on tarkoitettu kotioloissa käytettäviksi. " Ilamo, Tuija Jokiniemi, Kimmo Kuisma, Markku Kaupungin paras keittiö. Valokuvat Katja Hagelstam Suomalaisen Kirjallisuuden Seura Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1090 Hämeenlinna 2011, 2. p., 308 s.
Herkullisen näköiset eväät
VastaaPoistaOhje on kirjasta kaupungin paras keittiö. Kirja on upea. Löysin sen SPR:n kirppikseltä pari vuotta sitten. Oikein sääliksi kävi, sitä ihmistä, joka sen oli sinne raahannut. Avaamatta. (Ainakin sellaiselta se näytti!) Teos on jo ihan kuviensa puolesta hieno. Siinä on samalla myös suomalaista pankkihistoriaa palanen.
PoistaKustantaja tiivistää teoksen näin: "Kirjan keittiö on Helsingissä Aleksanterinkadulla sijaitseva Yhdyspankki-Merita-Nordean edustuskeittiö, jota pankin vieraanvaraisuudesta nauttineet ovat usein luonnehtineet sanoilla kaupungin paras keittiö. Ravintolapäälikkö Tuija Ilamo on yhdessä pääkokki Kimmo Jokiniemen kanssa valinnut kirjaan 67 ateriakokonaisuutta, jotka sisältävät kaikkiaan nelisensataa ruokaohjetta juomasuosituksineen. Markku Kuisma on kirjoittanut teokseen pankkien ruokakulttuuria esittelevän johdannon. Kulttuurihistoriallisesta painotuksestaan huolimatta teos on ensisijaisesti keittokirja, jonka reseptit on tarkoitettu kotioloissa käytettäviksi. " Ilamo, Tuija Jokiniemi, Kimmo Kuisma, Markku
Kaupungin paras keittiö. Valokuvat Katja Hagelstam
Suomalaisen Kirjallisuuden Seura
Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Toimituksia 1090
Hämeenlinna 2011, 2. p., 308 s.