Siirry pääsisältöön

Pentukoira piikillä


 Hau!

Olihan se aika noloa matkustaa kissankuljetuskopperossa eläinlääkärille. Enkä minä tykännyt olla siellä yhtään. Vinguin koko matkan eläinlääkärille, mutta täti vain ajoi autoa ja sanoi, että ei mitään hätää.

Vai ei hätää. Minä istun siellä ahtaassa kissanboxissa auton takakontissa ja mukamas ei ole mitään hätää! Ne kaikki omituiset tuoksut ja auton hurina. Enhän minä ole matkustanut autossa kuin kerran ennen tätä. Ja se ei ollut sama auto. Olen aivan varma siitä, että ei ollut.

Eläinlääkärissä kesti jonkin aikaa ennen kuin me pääsimme vastaanotolle. Siellä oli paljon kissoja ja koiria heti aamusta. Minä vikisin ja täti sanoi vaan monta kertaa, että ei ole hätää. Outoa puhetta ihmiseltä, joka itse istuu miten tahtoo.

No sitten huudettiin Karo ja täti nousi heti tuolista ja kantoi minut ja kopan sen tädin huoneeseen. Eläinlääkärin nimi oli Maija ja hän yritti houkutella minua pois sieltä kuljetuskopasta. En tullut ulos. Oli nimittäin sen verran omituisia hajuja siinä ympärillä. Ei tuollaisessa paikassa ole asiat ihan tavallisia. Uskokaa pois. No täti tietenkin auttoi sitä Maijaa. Ne olivat kuin kaksi marjaa, niin yksimielisiltä ne vaikuttivat.

Maija syötti minulle jotakin naksuja ja sitten hän sanoi tädille, että nyt piikki sitten laitettu ja voi olla että se koira ei syö tänään oikein kunnolla. Kuuntelin korvat höröllä, että mistä piikistä ne puhuvat.

Maija sanoi, että ei ole koskaan tavannut sellaista koiraa kuin minä. Täti sanoi sille, että Karo on patterdalenspanieli Karo Kantaisä. Maijan mielestä se oli oikein sopiva nimi minulle ja hän sanoi, että on kyllä kiva nähdä, millainen Karosta tulee isona. Sydän on kuulemma oikein hyvä ja samoin lonkat ja rakenne. Pää on iso suhteessa muuhun. Jaa sanoin minä ja menin äkkiä takaisin kuljetuskoppiini kun sen ovi avattiin.

Täti maksoi sitten toiselle tädille siitä piikistä ja sitten se osti vielä jotakin matolääkettä. Se toinenkin täti vähän ihmetteli meikäläistä. Tämäkin täti oli sitä mieltä, että patterdalenspanieli on oikein hyvä rotu ja kantaisä sopii mainiosti mun nimeeni, koska tällaista koiraa ei tuolla klinikalla oltu aiemmin nähty. Mutta ovat nämä ihmistädit outoja. Enhän minä ole siellä aiemmin käynyt, niin eihän minua ole voitu nähdä siellä.

Täti sai sitten kaikki asiat hoideltua ja lähti sitten pois  hyvää joulua toivotellen. 

Täti toi minut sitten takaisin kotiin ja minä menin heti syömään naksuja ja sitten hyppäsin petiini nukkumaan, kun täti lähti töihin. Että sellainen päivä. 


Terveisin

Karo
pentukoira


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…