Siirry pääsisältöön

Pentukoira piikillä


 Hau!

Olihan se aika noloa matkustaa kissankuljetuskopperossa eläinlääkärille. Enkä minä tykännyt olla siellä yhtään. Vinguin koko matkan eläinlääkärille, mutta täti vain ajoi autoa ja sanoi, että ei mitään hätää.

Vai ei hätää. Minä istun siellä ahtaassa kissanboxissa auton takakontissa ja mukamas ei ole mitään hätää! Ne kaikki omituiset tuoksut ja auton hurina. Enhän minä ole matkustanut autossa kuin kerran ennen tätä. Ja se ei ollut sama auto. Olen aivan varma siitä, että ei ollut.

Eläinlääkärissä kesti jonkin aikaa ennen kuin me pääsimme vastaanotolle. Siellä oli paljon kissoja ja koiria heti aamusta. Minä vikisin ja täti sanoi vaan monta kertaa, että ei ole hätää. Outoa puhetta ihmiseltä, joka itse istuu miten tahtoo.

No sitten huudettiin Karo ja täti nousi heti tuolista ja kantoi minut ja kopan sen tädin huoneeseen. Eläinlääkärin nimi oli Maija ja hän yritti houkutella minua pois sieltä kuljetuskopasta. En tullut ulos. Oli nimittäin sen verran omituisia hajuja siinä ympärillä. Ei tuollaisessa paikassa ole asiat ihan tavallisia. Uskokaa pois. No täti tietenkin auttoi sitä Maijaa. Ne olivat kuin kaksi marjaa, niin yksimielisiltä ne vaikuttivat.

Maija syötti minulle jotakin naksuja ja sitten hän sanoi tädille, että nyt piikki sitten laitettu ja voi olla että se koira ei syö tänään oikein kunnolla. Kuuntelin korvat höröllä, että mistä piikistä ne puhuvat.

Maija sanoi, että ei ole koskaan tavannut sellaista koiraa kuin minä. Täti sanoi sille, että Karo on patterdalenspanieli Karo Kantaisä. Maijan mielestä se oli oikein sopiva nimi minulle ja hän sanoi, että on kyllä kiva nähdä, millainen Karosta tulee isona. Sydän on kuulemma oikein hyvä ja samoin lonkat ja rakenne. Pää on iso suhteessa muuhun. Jaa sanoin minä ja menin äkkiä takaisin kuljetuskoppiini kun sen ovi avattiin.

Täti maksoi sitten toiselle tädille siitä piikistä ja sitten se osti vielä jotakin matolääkettä. Se toinenkin täti vähän ihmetteli meikäläistä. Tämäkin täti oli sitä mieltä, että patterdalenspanieli on oikein hyvä rotu ja kantaisä sopii mainiosti mun nimeeni, koska tällaista koiraa ei tuolla klinikalla oltu aiemmin nähty. Mutta ovat nämä ihmistädit outoja. Enhän minä ole siellä aiemmin käynyt, niin eihän minua ole voitu nähdä siellä.

Täti sai sitten kaikki asiat hoideltua ja lähti sitten pois  hyvää joulua toivotellen. 

Täti toi minut sitten takaisin kotiin ja minä menin heti syömään naksuja ja sitten hyppäsin petiini nukkumaan, kun täti lähti töihin. Että sellainen päivä. 


Terveisin

Karo
pentukoira


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…