Siirry pääsisältöön

Viikon 23 positiivisetViikon 23 positiiviset
 1.  Aurinkoaamu heti maanantaina.
 2.  Mökkimaanantaina keräsin nokkosia ja voikukannuppuja.
 3.  Sipulit kasvavat upeasti!
 4.  FB-lakko pitää.
 5. Jumppaa. Tehokasta.
 6. Viimeiset arvioinnit saatu linjoille.
 7. Nokkahuilukonsertti kirkossa.
 8. Ihana ilta keskiviikkona! +20 C ja kello on 22.
 9. Junnun leipomosta tuli mutakakkua. Mestarileipuri.
 10. Tasapainolautailtu.
 11. Yo-juhlat ovat mukavia. Nuori täynnä uskoa tulevaan. Unelmia! Gaudeamus igitur...
 12. Työkaverin hyvät uutiset tekivät päivästä mukavan.
 13. Yllätysbrunssi työpaikalla.
 14. Pataleipää leivottu taas useamman kerran kuluvalla. Se vaan on niin hyvää.
 15. Luettu paria kirjaa.
 16. Ystävän tarjoama lohikeitto piristi työviikon päätteeksi. Ihana päästä valmiiseen pöytään. Jälkkärinä jäätelöä ja vaniljadonitsi.
 17. Upea aurinkoviikko.
 18. Työkaverin kanssa ulkona lounaalla. Todettiin, että koulun sisäpiha on tosi kiva, siellä pitäisi olla aikaa istuskella useammin.
 19. Kirjastosta muutama mahtava löytö poistohyllystä. Kirjafriikki ei tietenkään voinut jättää niitä sinne. 
 20. Opiskelijan opinnäytetyö nytkähti eteenpäin. Hieno juttu.
 21. Työkaveri kertoi, että olisi tarjolla ihania, palleroisia labbiksia. Tekisi hyvää ottaa koira, mutta ehkä yritän olla nyt vielä ilman. 
 22. Junnun alakoulu on nyt suoritettu ja siirtyminen yläkoulun puolelle hyvillä mielin. Hienosti tsempattu lukuvuosi.
 23. Suvivirsi.  Siitä alkaa kesä.Se tuo niin muistoja mieleen!
 24. Meillä on syksyllä lomautus heti loman jälkeen. Todella mielenkiintoinen kokemus, vaikkakin luvalla sanoen myös enemmän ja vähemmän stressaava. Ensimmäistä kertaa oman työhistoriani aikana. Tästä täytyy ottaa ilo irti ja nähdä tämäkin mielenkiintoisena mahdollisuutena: Nyt siis työnantajalla oiva ja riskitön  tilaisuus testata monipuolista ja monitaitoista tohtoria! LinkendIn -palvelusta löytyvät CV ja yhteystiedot https://fi.linkedin.com/in/margit-mannila-24550928. Tarvittaessa,  siistien sisätöiden kouluttamisen, konsultoinnin, kirjoittamisen tai tutkimuksen  lisäksi ajan vaikkapa kuorma-autoa (C-kortti löytyy), naputtelen nauloja (tästä blogista näkyy, että oikeasti osaan purkaa ja vähän rempatakin), järjestän juhlat (tarvittaessa teen myös tarjottavat) tai esimerkiksi henkilöstön virkistystilaisuuden.
 25. Lukuviikko. Luettu pari kirjaa. 
 26. Sunnuntai mökillä. Voimaannuttavaa.
 27. Purkuhommat ovat jatkuneet mökillä ja edistystä on tullut  mukavasti.
 28. Mukavia uutisia ja herkullisia kakkuja. Hienoa nähdä, että nuorisosta löytyy sinnikkyyttä ja sisäistä yrittäjyyttä.
 29. Mustaa makkaraa! Muutama vuosi Tampereella tutustutti tähän tuotteeseen.
 30. Pihlaja kukkii mökillä.
 31. Punaiset viinimarjat ovat jo raakileina. Ihan uskomatonta.
 32. Paku täynnä tavaraa. Tulevalla viikolla vuorossa visiitti kaatopaikalle. Tuntuu oikein kivalta, että mökiltä lähti jälleen yksi kuorma ylimääräistä tavaraa pois.
   Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…