Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty



Menneenä vuonna paneuduin ruokalistojen suunnitteluun suhteellisen korkealla intensiteetillä ja totesin, että se kyllä kannattaa. Jatkan siis samalla periaatteella alkavana vuonna.


Budjetointi on periaatteessa hyvin yksinkertaista. Pitää tietää miten paljon rahaa tulee ja mistä ja sen jälkeen pitää arvioida se, mitä kuluja on. Jotkut niistähän on sentilleen tiedossa etukäteen. Tällaisia menoja ovat esim. yhtiövastike tai vuokra, vakuutusmaksut, sähkölasku, puhelinlasku ym. toistuvat kulut.

Tilit tehdään ostamalla, on vanha kaupan sääntö. Osta halvalla myy kalliilla pätee tänäkin päivänä kaupanteossa. Kuluttaja ei kuitenkaan myy mitään, joten tässä roolissa täytyy keskittyä ostamaan edullisesti.


Leivän leipominen on ehkä yksi tuottoisimmista jutuista kotitaloudessa. Toki siinä on huomattava määrä työtä, etenkin, jos käytää leivonnassa juurta, mutta kotona tehty leipä on herkullista ja se mielestäni palkitsee vaivan.






Yksi olennainen kysymys ruoan suhteen on, kuinka vältää tähteiden syntyminen tai kuinka voi hyödyntää tähteet. Älä tee ruokaa bioroskikseen.




Salaattia myydään n. 14,90 €/kg. Ei tarvitse olla kummoistakaan matikkapäätä, kun osaa laskea, että ostamalla kilon salaattia valmiina, sitä tekee muutaman kilon sillä rahalla itse.



Taloudellinen ostaminen vaatii vähän suunnittelua ja viitseliäisyyttä. Säästyneet eurot voi laittaa sitten vaikka siihen unelmien ulkomaanmatkaan, kesämökkiin tai muuhun itseään miellyttävään kohteeseen.





Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit