Peruutuspeili


Minulla oli tilaisuus viikonloppuna kuulla tarinoita tuosta mökistä. Nimittäin mökin aiemmin omistaneen perheenjäsen poikkesi. Tuolla kylällä on nimittäin tapana tulla naapuriin kylään ohimennen tai pysähtyä tielle juttelemaan ja kyselemään kuulumisia.

Hän kertoi, että mökillä on asunut vuonna 1986 perhe, jossa oli ollut 8 lasta. Täytyy nostaa hattua ko. perheen äidille! Siinä on ollut työtä ja vaivaa, kun on sellaisen pesueen noin alkeellisissa tiloissa luotsannut! En oikein tajua, että miten perhe on sinne mahtunut ja miten siellä on saatu päivittäiset rutiinit hoideltua, mutta ehkä jotenkuten....

Kuulin myös, että leivinuuni ei ole koskaan ollut oikein hyvä ja että sitä pitäisi korjata, jos aikoo ottaa käyttöön.

Mielenkiintoinen yksityiskohta mökin historiassa on tieto, että kirjalija Orvokki Autio on asunut siellä vanhempiensa kanssa ollessaan lapsi.

Tällaiset pienet yksityiskohdat tekevät paikasta  elävän!

Lisäksi vieralilija kertoi kaivosta (edelliset omistajat ovat kämmänneet ko.  kaivon vesipisteen!) Nyt tiedän kuitenkin että putki kaivosta on olemassa ja voin suhteellisen helposti saada sen käyttööni. Vierailija lupasi myös myydä minulle puita ja tuoda ne pihaan sitten siinä vaiheessa, kun tarvitsen niitä lisää. Ihanaa, että tällaista vanhanajan kylähenkeä löytyy edelleen. Tuntuu kuin olisi tullut pitkältä matkalta kotiin.




Kommentit