Prinsessa ja käki

Mau Kamut!

Täti sanoi, että sille tuli mieleen yksi tarina. Hmm... minä tietysti suhtauduin heti vähän ennakkoluuloisesti. Etenkin kun täti sanoi, että siinä tarinassa on sitten jonkinlainen prinsessa ja käki (Cuculus canorus). Kysyin tietysti heti, että miten ne liittyvät yhteen. Täti sanoi minulle, että kai sinä Otto nyt kunnioitettavana ammattikissana tiedät, että käki on lintu ja se on juuri sopivaa kissanruokaa.

Tuota en ollut tullut ajatelleeksi, kun pääsääntöisesti täti toruu minua siitä, kun harjoitan kissan ammattiani partsilla ja yritän saada lintuja mäkätykselläni sinne partsin puolelle. Se oli lempipuuhaamme Prinsessakissan kanssa. Oi. Meillä meni tunteja, kun seurasimme kaikkia pihan siivekkäitä. Nämä citytintit ovat vaan niin oppineita, että eivät ne kissan mäkätyksiin vastaile. Mutta kiusata ne kuitenkin osaavat kissaa. Siinä menee ammattikissankin pää kyllä pyörälle, kun ne surffaavat siinä nenän alla.

-Käki on siis lintu, jatkoi täti tietäväisen näköisenä, ja selasi jotakin lehteä. En tiedä, oliko se joku lintulehti tai näin hoidat puutarhaasi-lehti, ja siitäkö se sen käen sitten noukki. - No niin on lintu, minä mäkätin siinä vieressä, mitäs sitten? - Se on aika iso ja oikeastaan oikein sopiva ruoaksi. Siitä jäisi pari pyrstösulkaa tuolle trainerillekin, jos päättäisi oikein ruveta kristilliseksi ja jakaa ateria kaverin kanssa, jatkoi täti.

-Hmm... no en tiedä, jakaisinko aterian trainerin kanssa kuitenkaan. - No mikä ettei, sanoi täti. - Jakaahan käkikin poikasensa toisen linnun kanssa. Tai siis oikeastaan se laittaa sen toisen tekee kaiken työn omasta puolestaan, sitten se vaan kukkuu sen kun ehtii ja ihmiset pitäävät sitä hienoa. Sanovat, että kuulkaas käki kukkuu. Voi kun se on hieno!? Mitä hienoa voi olla tyypissä, joka teettää toisilla duunit, maksattaa laskut ja kukkuu niin kuin viimeistä päivää.

- Hahhah, sanoi täti. - Etkös sä Otto tajua, että tuollaiset koreasti laulavat käet ovat kaikkien wannabe-prinsessojen mieleen ihan satasella. Ryhdyt vaan säkin mouruamaan partisilla, niin kohta on jonossa kaikki lähitienoon likat ja ne haluaa sut lastensa isäksi. Sitten vaan sopivasti poistut paikalta ja sanot, että tsot, tsot kimuli, meidän täti ei kyllä ihan taida hyväksyä tuollaista miniää. - Jotenkin vaan tässä on huumori tiukoilla, mä sanoin tädille. -Eihän ny tuollaista kunniallinen kissa voi tehdä.

Täti sanoi, että noi ei tietenkään kunniallinen kissa, mutta käkikissa voi. Kysyin, että mikäs se sellainen on. Täti ei oikein osannut vastata siihen kysymykseen ja se vaan sitten ryhtyi tekemään taas jotakin juttuja, joista mä en käsittänyt oikeastaan yhtään mitään. Täti on välillä vähän vaikeaselkoinen.


Terveisin

Otto
käkikissa
♪♫♪♫♫♫♪


Kommentit

 1. Kännikäen mäkin ymmärtäisin, mut nyt kyl pyyhki vähän yli ;(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, huh Amalia...
   mitäs jos se kännikäkikin kukkuu?

   Nyt kyllä menee kissan pää aivan sekaasin.

   Loma olisi paikallaan sekä tädistä, että assareista
   ja tuosta Trainerista. Varsinkin trainerista.

   Terveisin

   Otto
   käkikissa

   Poista

Lähetä kommentti