Siirry pääsisältöön

Hölmölässä havaittua

Mau Kamut!

Täti on kyllästynyt lumenauraukseen. Niinhän se julisti tässä muutama päivä sitten. Täti oli taas kerran, kuten sillä tapana on, trainerin kanssa aamulenkillä. Hmm... ja se kuuli kummia. Tiellä seisoi kaksi miestä. Toinen nuori ja toinen vähän vanhempi, sellainen tädin ikäluokkaa oleva. Miehet siinä lukivat lappua ja pohtivat, että oliko se nuorempi (kauhakuormaajamies) laittanut varmasti oikean lumikasan sen vanhemman (kuorma-automiehen) autoon. Täti sanoi, että se oli oikein pysähtynyt kuuntelemaan sitä puhetta.

-Minä meinasin ihan  puuttuua siihen keskusteluun, se vaahtosi assareille. Assarit sanoivat, että toivottavasti tajusit olla ihan hiljaa. No tajushan se täti. Tänään se sai sitten uutta puhtia, kun se luki lehdestä, että 100 vuotta sitten oli 17 talonomistajaa saaneet 5 markan sakot, kun olivat jättäneet kadun talonsa kohdasta hiekoittamatta. Täti sanoi, että jotkut saavat tänä vuonna varmaan 5000 euron sakot siitä, että eivät ole tehneet lumelle yhtään mitään. 


Voisiko joku kuitenkin kertoa tädille, että miksi maksetaan katumaksua, kiinteistöveroja jne, jos sitten kaikki kadut pitää hoidella itse lumikolalla ja lapiolla? Taitaa olla hevospeli kohta parempi liikkumistapa, kun auto ja lumilapio.


Terveisin


Otto
auraajakissa

Kommentit

 1. Mau Amalia!

  Ajattele, jos kaikki asiat hoidettaisiin samalla tavalla kuin lumenauraus...
  Vaikka toisaalta onhan aika monta asiaa ,jossa hommat hoidetaan vähän samalla tavalla. Yksi tekee yhden osan duunista ja toinen tekee toisen ja se joka tekee jonkun osan, ei sitten tiedä, mitä joku toinen on tehnyt tai se eikerro sille toiselle, että mitä se on tehnyt ja mitä sen toisen pitäisi tehdä.
  Siinä se soppa on valmis palamaan pohjaan.

  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…