Siirry pääsisältöön

Hölmölässä havaittua

Mau Kamut!

Täti on kyllästynyt lumenauraukseen. Niinhän se julisti tässä muutama päivä sitten. Täti oli taas kerran, kuten sillä tapana on, trainerin kanssa aamulenkillä. Hmm... ja se kuuli kummia. Tiellä seisoi kaksi miestä. Toinen nuori ja toinen vähän vanhempi, sellainen tädin ikäluokkaa oleva. Miehet siinä lukivat lappua ja pohtivat, että oliko se nuorempi (kauhakuormaajamies) laittanut varmasti oikean lumikasan sen vanhemman (kuorma-automiehen) autoon. Täti sanoi, että se oli oikein pysähtynyt kuuntelemaan sitä puhetta.

-Minä meinasin ihan  puuttuua siihen keskusteluun, se vaahtosi assareille. Assarit sanoivat, että toivottavasti tajusit olla ihan hiljaa. No tajushan se täti. Tänään se sai sitten uutta puhtia, kun se luki lehdestä, että 100 vuotta sitten oli 17 talonomistajaa saaneet 5 markan sakot, kun olivat jättäneet kadun talonsa kohdasta hiekoittamatta. Täti sanoi, että jotkut saavat tänä vuonna varmaan 5000 euron sakot siitä, että eivät ole tehneet lumelle yhtään mitään. 


Voisiko joku kuitenkin kertoa tädille, että miksi maksetaan katumaksua, kiinteistöveroja jne, jos sitten kaikki kadut pitää hoidella itse lumikolalla ja lapiolla? Taitaa olla hevospeli kohta parempi liikkumistapa, kun auto ja lumilapio.


Terveisin


Otto
auraajakissa

Kommentit

 1. Mau Amalia!

  Ajattele, jos kaikki asiat hoidettaisiin samalla tavalla kuin lumenauraus...
  Vaikka toisaalta onhan aika monta asiaa ,jossa hommat hoidetaan vähän samalla tavalla. Yksi tekee yhden osan duunista ja toinen tekee toisen ja se joka tekee jonkun osan, ei sitten tiedä, mitä joku toinen on tehnyt tai se eikerro sille toiselle, että mitä se on tehnyt ja mitä sen toisen pitäisi tehdä.
  Siinä se soppa on valmis palamaan pohjaan.

  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…