Uudet perunat uunissa

Mau!

Kun täti käy tuon Trainerin kanssa lenkillä, se täyttää loput ajat syömisellä. Siitä minä olen jo maininnut. Ja selvisi muuten sekin eilen, että se lenkki, jota täti on sanonut 2,5 km pitkäksi onkin 4,5 km, joten onnea vaan tädille ja sen ruokahalulle.

Tädin mielestä uudetperunat ja silli ovat hyvää kesäsyötävää. Tietenkin siihen pitää saada voita. No assarit eivät tykkää sillistä. Niiden mielestä se on vanhojen tätien ja setien ruokaa.   

Täti teki eilen näin: 1. tarvitaan yksi iso (4-5l) pakastepussi. Laitetaan pussiin valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, suolaa ja valkopippuria. Kaasetaan reippasti öljyä ja sekoitettaan mausteet.
2. laitetaan hyvinpestyt ja kuivatut perunat pussiin ja sekoitellaan niin, että mauste levittyy tasaisesti perunoihin ja annetaan olla sitten vielä hetki siellä pussissa.

 3. perunat uuninkestävään vuokaan tai peltille
4. paistolämpötila 200C n. ½ h (kokeile tikulla)

Tädillä oli samaan aikaan uunissa broileria, jonka se uitti pippureissa. Kastikkeena täti tarjosi kermaviilikastiketta, johon se laittoi valkopippuria, ruohosipulia ja tilliä. Yleensä se laittaa siihen kurkkusalaattiakin, mutta sitä ei löytynyt tädin kaapista eilen ollenkaan.

Traineri kyttäsi tädin vieressä, kun täti marinoi niitä kanoja. Siltä valui kuola ja se tuijotti tätiä silmiin. Täti sanoi, että on se niin mukava, kun on kaveri keittössä, joka ymmärtää ruoan päälle.

Tuo Traineri muuten seuraa tätiä kaikkialle. Ihan kaikkialle. Jos täti puhuu mulle, se tulee heti siihen ja kattoo tätiä silmiin, että mä oon täällä kans. Olis tyytyväinen, että vietää tädin kanssa monta tuntia lenkillä päivällä. Tartteeko sen sitä joka sekunti omia. Prinsessakin sanoi, että aika omituista.


Terveisin


Otto
ammattikissa
 

 



Kommentit

  1. No oon kyllä assareiden kanssa tuosta sillistä ja perunoistakin sitä meiltä, että onkohan ne ihmiselle tarkotettua ruokaa ollenkaa?

    VastaaPoista
  2. Mau!

    Assarit sanovat just noin.
    Samaan sarjaan kuuluu kesäkeitto.
    Tosin se on sellaista, että tätikäään ei sitä syö.

    Terveisin

    Otto
    ammattikissa

    VastaaPoista
  3. Täällä maistuisi! Myös kesäkeitto :)

    VastaaPoista
  4. Mau!

    Minä voisin syödä sillit, jos niissä ei ole tomaattia.


    Terveisin

    Otto
    ammattikissa

    VastaaPoista

Lähetä kommentti