Korvasienikuoppa

Kuvat MM

Siitä saakka kun hankin mökin, olen ajatellut, että jossakin vaiheessa kaivan kuusien katveeseen korvasienikuopan. En vain ole vielä tähän mennessä saanut aikaiseksi.

Vanhan ulkovessan siirtäminen puutarhatyökaluvajaksi ratkaisi tämänkin asian. Nimittäin silmiini avautui näkymä, joka on täydellinen korvasienikuopalle. Tällainen sienien puoliviljely kuulemma tuottaa moninkertaisen sanon verrattuna varsinaiseen kasvupaikkaan. Ja koska minulla on tiedossa, mistä saan rihmastoakin, niin ei muuta kuin lapio käteen.

Olen säästänyt lehtiä ja kananmunankennoja (kuoppaan nimittäin tarvitaan rihmastolle ruokaa) kuoppaa varten. Kuopan syvyyden tulee olla 50 cm, joten muutama sanomalehti sellaiseen uppoaa.
Ajattelin laittaa ensikisi pohjalle kennoja, sitten sanomalehtiä, sitten kennoja, sitten multaa ja johon on sekoitettu rihmastoa. (Ihanaa, että on Esko, joka huolellisesti ja kärsivällisesti sekoittaa) ja sitten lopuksi vielä kerros rihmastoainesta.

Sitten löysin tämän ohjeen. Teen kaksi erilaista versiota, kun nyt kerran vauhtiin olen päässyt. Espoon perinneseuran mukaan Korvasienien kasvatusta ja omalla tavallani. Joten voin tehdä ns. vertailevan analyysin, kuinka kävi.

Hintikka, Veikko. (2013). Luotosienten pienimuotoinen viljely. Suomen sieniseura. (12.6.2020).

Metsäkeskus Marja- ja sienimetsät. (12.6.2020).

Toivon saavani kuopan valmiiksi nyt juhannuksen aikana. Osuin tietenkin jälleen kaivuu-urakan tiimoilta kohtaan, jossa oli naisvoimille liian suuri kivi. Ei muuta kuin pora ja kiilat esiin ja halkaisemaan kiveä.







Kommentit