Ikäprinsessalle ikäistään ikäprinsessa seuraa


Kuvat MM


Turvallisuuteen liittyvät tekijät ovat tärkeitä ja niillä uuden auton hankintaan liittyvää arguemntointia käydäänkin hyvin. Ja tottahan se on, että kehittynyt teknologia, joka on mahdollistanut erilaisten antureiden (tutkat),  asentamisen autoihin, lisää turvallisuutta ainakin psykologisesti (ja toivottavasti ei väärään suuntaan ja tee kuskista liian itsevarmaa).  Vielä on kuitenkin niin, että suurin turvallisuusriski on siinä ratin ja penkin välissä oleva otus, joka esimerkiksi lähtee sohjossa ohittamaan letkaa välittämättä siitä, että vastaan tulee rekka ym.

Lisäksi kuluttaja voi takastella erilaisia testejä mm. Autoliiton sivustolla löytyy:  https://www.autoliitto.fi/tietoa-tienkayttajalle/kolaritestit Tuulilasi, Tekniikan Maailma, Moottori jne. tarjoavat niitä.  Sitten iskee tietenkin tällaiseen skpetiseen naisihmiseen sellainen ajatus, että kuinkahan luotettavia nämä testit sitten aikuisten oikeasti ovat? (Viittaan nyt esim. Volkkarin päästöjen ilmoittamiseen ja todellisuuteen).

Ehkä isoveli, kun se meitä jatkuvasti perusteellisemmin valvoo, kehittelee autoihin värkin, että se ei käynnisty muuten kuin ajokortilla ja data kuskin nopeudesta ja kaikesta muusta siirtyy suurelle keskustietokoneelle, josta isoveli (järjestelmä) tarkastelee ajonopeuden ja vertaa sitä nuotteihin (mikä on suurin sallittu ajonopeus jne.) ja jos poikkeamia on sitten riittävästi ja riittävän suuria, siitä tulee kotiin lasku.

Tässä yhteydessä voidaan sitten analysoida ajotyyli ja antaa pisteitä sekä määritellä myös se, onko kuski turvallinen. Turvallisesti käyttäytyvälle kuskille voidaan antaa lupa ajaa kovempaa kuin kaaharille ja riskiohitusten tekijöille. Ja jos käyttää oman ajokortin sijaan puolison tai jonkun muun henkilön ajokorttia, siitä seuraa ajokielto, joka on helppo asentaa isonveljen koneelta suoraan.

Mieti autoa, joka äänittää mustalle laatikolle kaiken, mitä autoissa puhutaan, kuin lentokoneissa konsanaan. Kaikki, mitä sanot voidaan käyttää sinua vastaan. Minä ainakin joutuisin teippaamaan suuni, sillä keskustelen vieruskaverini kanssa usein aika värikkäästi.

Suosin siksikin vanhaa teknologiaa. 

Näissä on sitä tunnelmaa, joka saa tällaisen iäkkäämmän Volvonaisen sydämen sykkimään. Ikäprinsessalle ikäänsä vastaavaa ikäprinsessa seuraa 2.4 koneella. Nami.

Renkaat menivät vaihtoon, sillä tämä rengaskoko on yksinkertaisesti liian suuri tähän nimenomaiseen autoon. Liian suuret renkaat vaikuttavat todella paljon ajo-ominaisuuksia heikentävästi. Minulla oli varastossa kesällä 2018 paaliin menneen V70:n kesätassut alumiinivanteilla. Joten ne vaihdettiin alle. Nämä vanteet ovat renkaineen tarjolla sellaisia tarvitsevalle.

En myöskään pidä näistä ledvaloista. Onneksi sain mukaan alkuperäiset valot. Saatan palauttaa ne takaisin.




Kommentit