Kasvosuojia ommeltu


Kuvat MM

Olen tänään sitten ommellut kasvosuojia. Harmillisesti ei ole kuin yhtä ja samaa kangasta, mutta toisaalta ei se haittaa. 

En tiedä, onko näistä käytännössä nyt yhtään mitään todellista hyötyä, vai ovatko enemmän keisarin uudet vaatteet-juttu. Olevinaan jotakin. No pariin suojaan ompelin sisälle taskun, johon voi yrittää laittaa vielä jotakin suodattimen tapaista.  Enkä tiedä paljonko näitä pitäisi tehdä. Ainakin jokaisen ulkonaliikkumiskerran jälkeen olen ajatellut heittää pesukoneeseen tai pestä käsin runsaalla saippualla.


Kasvosuojan kaavana (tässä blogissa oleva postaus) käytin tuota MASK TEMPLATE-kaavaa. Tulostin sen niin, että suurensin sen tulostusvaiheessa 175 %. Mahtui hyvin arkille. Istuu hyvin kasvoille. Kaavaa on helppo suurentaa ja pienentää tuolla  tulostusvalinnalla. Ja luonnollisesti, jos käytössäsi on kopiokone se onnistuu kätevästi silläkin.


Face Mask -ohjeita löytyy varmasti lisää googlaamalla. 

Hieman asiaa maskin käytöstä: 

Muista nämä asiat kasvomaskista

  • Maski ei ole hengityksensuojain, joka luokitellaan henkilönsuojaimeksi. Se ei suojaa käyttäjää koronavirukselta. Maski ei ole myöskään kirurginen suu-nenäsuojain.
  • Maski saattaa suojata muita maskin käyttäjän hengitysteistä leviäviltä pisaroilta. Maskin käytöstä huolimatta noudata viranomaisten ohjeita. Pysy kotona ja hoida vain välttämätön asiointi. Pidä 1-2 metrin etäisyys muihin ihmisiin ja pese kädet saippualla.
  • Pue puhdas maski puhtain käsin, äläkä kosketa maskia käytön aikana. Käytön aikana maskia ei voi riisua pois tai kaulalle esimerkiksi syömistä tai juomista varten. Likainen maski voi olla viruksenlevittäjä.
  • Riisu maski koskettaen vain sen kiinnitysnauhoihin ja laita maski suoraan pesukoneeseen tai muovipussiin. Pese kädet ja pese maski joka käytön jälkeen. Maski on pestävä 90 asteessa.
  • Koska maski pitää pestä joka käytön jälkeen, voi olla suositeltavaa hankkia niitä kerralla useampia.
  • Sydän- ja verenkiertosairauksien, astman tai keuhkoahtaumataudin oireet voivat olla este käyttää maskia.
  • Lähde Tukes: Itse tehty maski ei suojaa koronavirukselta – hengityksensuojainten pitää olla turvallisia ja taata riittävä suoja. (14.4.2020).
Edit 
14.4.2020 




--

Kommentit