Siirry pääsisältöön

Viikon 18 positiiviset, 2018

Kuvat VN
 Viikon 18 positiiviset, 2018

 1. Sataa ja paistaa. Siispä elätään kevättä!
 2. Ensimmäinen kaatopaikkakuorma kuskattu. 
 3. Mökillä muutama kivi siirretty.
 4. Donitsit paistettu
 5. Piirretty
 6. Ajattelin asettaa itselleni vähän kovan henkilökohtaisen tavoitteen.Saa nähdä kuinka käy. Lisää aiheesta (sopivassa määrin) vuoden kuluttua. Inspiraatio tähän tuli TV-ohjelmasta.
 7. Löysin etsimäni kirjan kirjastosta. Ihana päästä lukemaan.
 8. Saatu renkaat vaihdettua.
 9. Mato koukussa.
 10. Luettu.
 11. Opettajan pedagoginen rakkaus on sitä, että pidetään tasoa yllä.  
 12. Päivän naurut hupijutusta. Lähin kirja työpöydällä, sen sivu 34 ja 9 lause. Kuvaa kuulemma rakkauselämääni. Lauseessa puhuttiin verojen perimisestä pakkotoimin. Joten ei taida ihan hyvin mennä. Vai pitäisikö mennä perimään pakkotoimin... Hyi...
 13. Lahjoin itseäni kirjoineuleiden uusilla kuvioilla.
 14. Joskus sitä vaan antaa asioiden mennä liian kauan saman kaavan mukaan. Kukaan niitä ei muuta, jos ei itse tartu toimeen. Tänään pistin ison luudan lakaisemaan. Surullista toisaalta, mutta samalla vapauttavaa.
 15. Kirjoitettu.
 16. Yksi oppari maaliin.
 17. Sipulit istutettu.
 18. Tehty kasvutilaa kaaleille.
 19. Viety valkusipulit maalle odottamaan istutusta.
 20. Juteltu maalla naapureiden kanssa. On se niin erilaista kuin täällä kaupungissa.
 21. Jäsennelty projektia.
 22. Ruoanlaittoa.
 23. Kirjalöytö kirppikseltä. Joskus vaan niin osuu kohdalle. 
 24. Papereita järjestelty.
 25. "Tutkimuspankki" aktivoitu. 
 26. Lämpöä.
 27. Taimet kasvavat.
 28. Kutsu iltateelle piristi. Ne arjen pienet asiat.
 29. Tulevalla viikolla yksi opinnäyte jälleen maaliin.
 30. Neulekirja, jossa malleja erilaisiin kuvioihin. Mielenkiintoista. 
 31. Pieni kävelylenkki tehty.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…