Siirry pääsisältöön

Muutto ja muutos vai muutos ja muutto?

Kuvat MM

Mau,

Terveisiä Tädin eläintarhasta. Nyt on keskiviikko ja viimeinen päivä tammikuuta vuonna 2018. Näin se on alkanut meikäpojan elämä muutoksella ja muutolla. On uusi täti ja uusi eläintarha. 

Tässä olen muutaman päivän totutellut uuteen ympäristöön. Täytyy sanoa, että helppoahan tämä ei ole ollut. Ensimmäinen päivä meni sohvan alla ja toinen päiväkin meni siellä, kolmantena päivänä olin sängyn alla ja ehkä tänään olen vähän enemmän ollut näkyvillä. 

Tosin aamulla oli vähän vaikeuksia käynnistyä. Yritin herätellä Tätiä, mutta sitten lämmin sänky ja silitykset rentouttivat niin mukavasti, että minulla ei ollutkaan enää yhtään kiire. Jäin makoilemaan sängylle ja miettimään, mitä päivän aikana kannattaisi puuhata.

Tulin siihen tulokseen, että ei kannata tehdä mitään äkkinäistä. Ehkä on hyväksi vähän syödä, sitten nukkua, sitten vähän taas syödä ja nukkua, syödä vähän lisää ja ehkä voisi kysyä Tädiltä, jos voisi käydä taas vähän parvekkeella päivystämässä lintuja. Tädillä on oikein hyvä päivystysparveke ja Täti on luvannut harkita päivystystelineen rakentamista sinne partsille. Saa nähdä, millainen härveli siitä tulee.

Aamulla Täti meinasi jäädä meidän jalkoihin, kun oli pieni välienselvittely tuon Ellan kanssa. Täytyy myöntää, että minä pakenin paikalta. Naiset ovat yksinkertaisesti vain niin pelottavia. Kissagate, sanoo Täti. Ja sitä naurattaa, vaikka sentään on kysymys niinkin vakavasta asiasta kuin johtajuus Tädin eläintarhassa.


Torstai 1.2.2018

Rakas päiväkirja,

Täti ei taida olla ihan älyttön ihastunut siihen tosiasiaan, että olen ehtinyt alle viikossa syödä kaikki tädin chilien lehdet. Lisäksi olen syönyt kukkaruukuista multaa. Täti vähän ihmettelee. 

Ella ei ole moiseen syyllistynyt. Se vain istuu kukkien vieressä ja keikistelee. 
 


Terveisin

Lupu
muuttajakissa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…