Siirry pääsisältöön

Laatikkokissa

Kuva MM

Tädin eläintarhassa 26.-28.2.2018

Tässä on Tädin eläintarhan laatikkokissa. Laatikkoon oli tarkoitus pakata Tädin eläintarhan kaupunkiosoitteessa esikasvatettuja kasveja, sitten kun tulee se aika roudata niitä tuonne maaseudulle varsinaiselle kasvupaikalleen. 

Nyt kävi sitten niin, että laatikko on, ainakin toistaiseksi, toisenlaisessa käytössä, mitä alunperin ajateltiin. Tosin ehkä pienenllä neuvottelulla ja lahjonnalla laatikkoa voinee käyttää myös alkuperäiseen tarkoitukseen. Etenkin, jos Täti sitoutuu hankkimaan samanlaisen seuraavalla kauppareissullaan tai mieluusti useampiakin, sillä eihän sitä koskaan tiedä, mitä tarvetta kissoilla voi olla.. 

Tai toisaalta voi olla, että laatikosta ei kohta ole mitään jäljellä, sillä Kissa Stravinski on  nimittäin nakertanut sitä oikein sydämensä kyllyydestä.

Mutta sattuipa sitten haveri tälle laatikkokissalle. Täti kyllä oli ennakoinut asiaa jo omalta osaltaan ja tehnyt huolellista riskikartoitusta ja suunnittelua, kuinka estää erilaiset tilanteet. Kävi kuitenkin niin, että tämä poika oli Tätiä huomattavasti nopeampi.  Hyppy Junnun huoneessa olevaan (onneksi vielä tyhjään) esikasvatushyllyyn aiheutti pienen paniikin.

Kissa Stravinski hyppäsi kyseiseen hyllyyn, sillä se ihan oikein ymmärsi, että sen huipulta avautuvat kivat kaupunkinäkymät. Hylly kuitenkin kaatui, sillä se on TOSI kevyt. Kissa Stravinski säikähti kaatunutta hyllyä niin paljon, että vietti koko loppupäivän Junnun sängyn alla. Myös Kuningatarkissa Ella poistui valtaistuimeltaan sohvankulmasta ja siirtyi mielestään turvallisempaan paikkaan Tädin makuuhuoneen sängyn alle. 

Ei niin paljon pahaa, että ei jotakin hyvääkin, tavataan sanoa. Niin tässäkin tapauksessa. Tapahtui nimittäin jonkinasteista lähentymistä tässä parivaljakossa.Toinen hyvä asia oli tietenkin se, että itsekin aktivoiduin laittamaan hyllyn tukevasti patteriin kiinni.

Hmmm... Kissat ovat nyt olleet Tädin eläintarhassa kuukauden ja yhden päivän. Kuukausi on ollut täynnä vauhtia ja vaarallisia tilanteita. 

Kiitokset @mikropuuromuija ja @hellapoliisi kun laitoitte julkisen etsitään kotia-ilmoituksen ja suurkiitos  Eila, kun saan pitää näistä ihanuuksista huolta ja nauttia niiden tempauksista!
Kommentit

 1. No mutta pitäähän sen verran ymmärtää, että laatikko on kissan! - Peppi ja Ninni

  Meillä kaikkein paras laatikko oli erään Suomessakin tunnetun ranskalaisen kosmetiikkafirman postimyyntilaatikko. Siihen kun hyppäsi niin, että löi etutassut sisään, sitä saattoi ajaa kuin autoa.

  Luin jostain, että kissoilla se... mikä se hieno sana olikaan... no joka tapauksessa se tarkoittaa lämpötilaa, missä on mukava olla. Niin kissoilla se on jotain 30 - 36 astetta, joten huonelämpötila voi olla vilakanlainen. Niinpä laatikossa tai ihmisen jaloissa saa lämpöisemmät oltavat, vähän kuin talveen eksynyt lumipesässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän meidän Täti sellaista heti tajua. Löydettiin muuten tänään sen kätköistä oikein herkullinen kissanruokasäkki. Oi, oi, mitä herkkua! Purtiin reikä siihen säkkiin.
   Junnu oli nimittäin unohtanut yhden oven auki. ..

   Terveisin Kissa Stravinski ja Kuningatarkissa Ella

   Joo on noi kyllä outoja. Joka kerta kun on joku kauppakassi tai laatikko, niin sinne mennään. Meinasi muuten menneellä viikolla tulla erävoitto laatikolle 1-0, kun tämä herrakissa yritti mennä sellaiseen pitkään ja kapeaan laatikkoon, jossa oli ollut kiharrin.

   Vähän jännittää kuinka mun esikasvatettavien kasvien käy kun nämä kaverukset oikein innostuvat. Tuohon nimenomaiseen laatikkoon en edes uskalla ajatella laittavani mitään kasvientapaista, sillä se on jo niin korvamerkattu, että minulla ei taida olla siihen enää edes kosketusoikeutta.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…