Tupakkalipasto

Kuvat MM

Löysin sitten lipaston kirpparilta keittiöön ja olen sitä iltojeni ratoksi tuunannut. Aloitin poistamalla lakkaa Liberon -merkkisellä lakanpoistoaineella. On aika kallista, mutta tehokasta.  

Ainut miinus tässä projektissa on, että tuo lipasto on asustellut huushollissa, jossa on poltettu tupakkaa ja se on muuten oikeasti aika karmea aine. Vaikka minulla on ollut kumihaskat kädessä (ne muuten sulavat, etenkin jos välillä pyyhin kostealla pölyä lipaston pinnasta) ja hengityssuoja kasvojeni edessä. Nikotiini tuntuu imeytyvän ihon läpi ja aiheuttaa hirvittäviä oireita. Suussani maistuu tupakka ja nenä valuu, ihan kuin olisi flunssa iskenyt kiinni.

Tänään pääsin siihen vaiheeseen, aloitin nimittäin viideltä aamulla, että pesin lipaston sooda-etikkaseoksella ja pyyhin pinnan wc-paperilla. Paperiin jäi melkoisen tumma raita, joka tuoksui voimakkaasti tupakalta. Hanskat tietenkin hajosivat jälleen käsiin.En uskalla edes ajatella, millainen olo on ihmisellä, joka polttaa tupakkaa niin kuin oikeasti, kun tällaisestäkin kontaktista ko. aineeseen tulee omituisia oireita. 

Ärsyttävintä on, että tupakan maku tuntuu suussa. En oikein tiedä, että miten suojaisin itseni. No onneksi homma on kohta tehty. 

Luultavasti vahaan tuon kannen ja annan tupakanhajun vähitellen haihtua muualta. Mietin sitten ajan kanssa maalaanko vai jätänkö puulle.


Kommentit