Siirry pääsisältöön

Viikon 47 positiiviset

Kuva MM


Viikon 47 positiiviset

 1. Luettu
 2. Suunniteltu taidetta.
 3. Innostuttu elämästä noin yleensä. 
 4. Kirjoitettu
 5. Hyvä keskustelu työkaverin kanssa sai taas silmät avautumaan ja mittasuhteita asioille. 
 6. Leikitty onnistuneesti(?) salapoliisia. Välillä todella mielenkiintoista.
 7. Saatu kasa kynttilöitä. Aika mahtava juttu.
 8. Entiseltä opiskelijalta kiitoksia ja kauniita sanoja. Lämmittivät! Erityisesti, että tällaista tulee vielä vuosien jälkeen.
 9. Soitettu mielenkiintoinen puhelu. 
 10. LinkedIn:ssä 1000 kontaktia rikki. Seuraajia reilusti yli 1000. Mielenkiintoista tutustua uusiin ihmisiin ja uusiin ajatuksiin. Kun verkostoitoon kuuluu  erilaisia ihmisiä muilta aloilta, saa usein sellaisia näkökulmia asioihin, joita ei itse tulisi havainneeksi.
 11. Onnistunut reissu kirppikselle! Aaltosen kengät. Siis lähes iskemättömät. Ne ovat vaan niin törkeän hyvät jalkaan.
 12. Kankaita kirppikseltä tuleviin projekteihin.
 13. Professori Juha, T. Hakala linkkasi minut artikkeliinsa LinkedIn-verostossa. Meni vähän vastaus pitkäksi, mutta mukava oli pohdiskella
 14. Netin ihmemaailmasta löytyy vastaus kaikkeen. Sarvimuottien ostoa suunnittelin ja voipi olla, että niitä ei niin usein tule tehtyä, että ko. muotteja tarvitsisi. Foliosta vääntämällä...
 15. Mielenkiintoisia kutsuja sinne ja tänne.
 16. Päitä. Enemmän päitä kollaaseihin.  
 17. Ommeltu.
 18. Aurinkolauantai. Mielenkiintoinen päivä mökillä.
 19. Siirretty! Tätä en olisi aamulla uskonut, kun mökin suuntaan lähdin. Elämä yllätti jälleen. 
 20. Sain pienen palan maalia poistettua takasta. Vielä on jäljellä jonkin verran putsattavaa, mutta kyllä se kohta siitä. 
 21. Leivottu. Tomaatti-oliivileipä maistui oikein hyvältä.
 22. Löysin kartiomuotit Prismasta!
 23. Muistin ostaa mustaa elintarvikeväriä.
 24. Maitolaiturin onnistunut siirtäminen innostaa suunnittelemaan myös leikkimökin siirtämistä.
 25. Listattu työtehtävät ja niistä opittuja asioita. Paljon jäi vielä poiskin.  
 26. Perinteinen sanomalehti Pohjalaisen järjestämä virsisunnuntai Ylistaron kirkossa. Puhujana oli Jari Sinkkonen.
 27. Jännityksellä odottelen tulevaa viikkoa ja keskiviikkoiltaa.Luvassa Ekonomien tarjoamaa koulutusta. 
 28. Verkottumista.
 29. Tutustuttu livenäkin uusiin ihmisiin. Joukossa mm. yksi eläkkeellä oleva poliisi.
 30. Olen oikein tyytyväinen kuluneeseen viikkoon. Kohti uusia haasteita.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…