Siirretty

Kuvat MM

Mökillä tapahtui tänään kummia. Tontin reunassa ollut maitolaituri siirtyi keskemmäksi pihaa. En kyllä arvannut, että tällaista tänään tapahtuisi, kun aamulla mökille suunnistin. Tarkoituksena oli poistaa takasta loput maalit ja sitten vain nauttia luonnosta ja hiljaisuudesta.

Kävi sitten niin, että mökille rantautui naapuri kyselemään kuulumisia.  Kerroin, että olen suunnitellut maitolaiturin siirtämistä tontilla toiseen paikkaan  ja sen käyttötarkoituksen muuttamisesta, itselleni tarkoituksenmukaisemmaksi. Naapuri kuunteli hetken ja katsoi minua ja sanoi,  että jaahas. Koskas olet ajatellut tehdä tällaisen siirron?  Tuumasin, että joskus kesällä, kun on vähän enemmän aikaa. Sillä en jaksa sitä yksin siirtää, vaan joudun purkamaan sitä ennen siirtämistä.  Ainakin katto jo pitää irroittaa ja sitten lattia. Enkä viitsi sellaiseen ryhtyä näin talvea vasten, kun ilmoista ei tiedä.

Hmmm... jotekin nyt sitten kävi näin, että maitolaituri muutti toiseen paikkaan jo tänään. Sorkkarauta esiin ja tädäm. Siitä purettiin tuo "lattia", tunkilla puiden päälle, koolit alareunaan, jotta pysyy kasassa ja sitten työntämään.  Sitä pitää vielä säätää ja rakentaa tuo lattia maan tasalle ja poistaa muutama kerros lautoja, jotta sen sisuksiin pääsee helpommin, suoristaa se sekä rakentaa ovi. Nämä asiat jäävät keväälle. Mutta siinä se nyt jököttää uusi puuvajani.  Täytyy sanoa, että olen todella tyytyväinen. Niin ja kiitos avusta! En olisi purkamatta selvinnyt yksin tästä urakasta.


 

Kommentit