Siirry pääsisältöön

Viikon 42 positiiviset


 Kuvat MM

Viikon 42 positiiviset
 1. Lomaviikko.
 2. Tuli sitten oltua täällä ns. firman piikkiin. Aika mahtava reissu! Ilo olla upeassa porukassa.
 3. Tutustuin samalla reissulla mökkini naapuristossa vaikuttavaan lihantuottajaan. Aika mahtavaa porukkaa meillä Pohjanmaalla!
 4. Eettisyys on yksi osa arvojani. On hienoa olla mukana toiminnassa, jossa muutkin ajattelevat samoin. 
 5. Mahtavaa päästä maistamaan kotimaista vesimeloonia. Tuottaja kertoi, että tuote on todella sokerinen kesällä. Syyskuun valo ei enää riitä siihen, että saavutettaisiin samanlainen makeus kuin kesällä.
 6. Aivan mahtava kuulla pieniä niksejä tuolla Palacen maatilamessuilla! Kasvihuoneen sijainnilla suhteessa aurinkoon on jäätävä merkitys tuotteiden makuun. Minusta tuntuu, että paikka, johon olen suunnitellut kasvihuonettani on paras mahdollinen (omalla tontillani) myös tästä näkökulmasta. 
 7. Hienoista pöhinää ideoiden ympärillä.
 8. Keskiviikkona kaivettu vähän lisää maakellarin kohtaa ja pussitettu jätettä, jota on sieltä löytynyt.
 9. Aurinkoa!
 10. Paistettu broileria. Riittää pariksi päiväksi.
 11. Suunniteltu kivien halkaisua. Mahtava juttu kyllä nämä videot, keskustelupalstat ja artikkelit. Kiitos tiedon ja taidon jakamisesta.
 12. Hankittu työkaluja kivien halkaisemiseen.
 13. Kivien halkaisu sujui hyvin! Nautin täysin siemauksin. Toivottavasti koko loppuviikko on yhtä aurinkoinen, mitä tänään oli. Saan nimittäin todella paljon aikaan kasvihuoneen pohjaan liittyen. Kuka tietää, jos jo tulevana kesänä saisin kasvihuoneen perustukset ja rungon kasaan. Aina kannattaa yrittää.
 14. Yhteistyökumppanin kiitokset ja kehut ilahduttivat. Kiitos kiitoksista!
 15. Lehtiä haravoitu, maassa pikkuisen kuuraa.
 16. Kasvihuone purettu ja muovit siirretty sisälle.
 17. Moikkailtu naapuria. Maalla on niin erilaista!
 18. Suihkuteltu silikonit auton ovien kumitiivisteisiin.
 19. Pihaa jyllätty mökillä.
 20. Poistettu maalia takasta lauantaina.
 21. Viiniköynnökset odottavat kesää.
 22. Tulet pönttöuunissa.
 23. Kasvulavoja lannoitettu.
 24. Tulet takassa.
 25. Kirjoitettu.
 26. Pientä positiivista virettä viritteillä.
 27. Saatu takasta jälleen vähän lisää maalia pois sunnuntaina.
 28. Puolet nurtsista saatu haravoitua.
 29. Lindströmin pihvejä tehty.
 30. Luettu.
 31. Mahtava oppimisviikko takana. 
 32. Pakattu jälleen vaatteita hyväntekeväisyyteen.
 33. Taidetarvikkeita lajiteltu. Ehkä kohta jotakin valmistakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…