Siirry pääsisältöön

Viikon 42 positiiviset


 Kuvat MM

Viikon 42 positiiviset
 1. Lomaviikko.
 2. Tuli sitten oltua täällä ns. firman piikkiin. Aika mahtava reissu! Ilo olla upeassa porukassa.
 3. Tutustuin samalla reissulla mökkini naapuristossa vaikuttavaan lihantuottajaan. Aika mahtavaa porukkaa meillä Pohjanmaalla!
 4. Eettisyys on yksi osa arvojani. On hienoa olla mukana toiminnassa, jossa muutkin ajattelevat samoin. 
 5. Mahtavaa päästä maistamaan kotimaista vesimeloonia. Tuottaja kertoi, että tuote on todella sokerinen kesällä. Syyskuun valo ei enää riitä siihen, että saavutettaisiin samanlainen makeus kuin kesällä.
 6. Aivan mahtava kuulla pieniä niksejä tuolla Palacen maatilamessuilla! Kasvihuoneen sijainnilla suhteessa aurinkoon on jäätävä merkitys tuotteiden makuun. Minusta tuntuu, että paikka, johon olen suunnitellut kasvihuonettani on paras mahdollinen (omalla tontillani) myös tästä näkökulmasta. 
 7. Hienoista pöhinää ideoiden ympärillä.
 8. Keskiviikkona kaivettu vähän lisää maakellarin kohtaa ja pussitettu jätettä, jota on sieltä löytynyt.
 9. Aurinkoa!
 10. Paistettu broileria. Riittää pariksi päiväksi.
 11. Suunniteltu kivien halkaisua. Mahtava juttu kyllä nämä videot, keskustelupalstat ja artikkelit. Kiitos tiedon ja taidon jakamisesta.
 12. Hankittu työkaluja kivien halkaisemiseen.
 13. Kivien halkaisu sujui hyvin! Nautin täysin siemauksin. Toivottavasti koko loppuviikko on yhtä aurinkoinen, mitä tänään oli. Saan nimittäin todella paljon aikaan kasvihuoneen pohjaan liittyen. Kuka tietää, jos jo tulevana kesänä saisin kasvihuoneen perustukset ja rungon kasaan. Aina kannattaa yrittää.
 14. Yhteistyökumppanin kiitokset ja kehut ilahduttivat. Kiitos kiitoksista!
 15. Lehtiä haravoitu, maassa pikkuisen kuuraa.
 16. Kasvihuone purettu ja muovit siirretty sisälle.
 17. Moikkailtu naapuria. Maalla on niin erilaista!
 18. Suihkuteltu silikonit auton ovien kumitiivisteisiin.
 19. Pihaa jyllätty mökillä.
 20. Poistettu maalia takasta lauantaina.
 21. Viiniköynnökset odottavat kesää.
 22. Tulet pönttöuunissa.
 23. Kasvulavoja lannoitettu.
 24. Tulet takassa.
 25. Kirjoitettu.
 26. Pientä positiivista virettä viritteillä.
 27. Saatu takasta jälleen vähän lisää maalia pois sunnuntaina.
 28. Puolet nurtsista saatu haravoitua.
 29. Lindströmin pihvejä tehty.
 30. Luettu.
 31. Mahtava oppimisviikko takana. 
 32. Pakattu jälleen vaatteita hyväntekeväisyyteen.
 33. Taidetarvikkeita lajiteltu. Ehkä kohta jotakin valmistakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…