Siirry pääsisältöön

Viikon 42 positiiviset


 Kuvat MM

Viikon 42 positiiviset
 1. Lomaviikko.
 2. Tuli sitten oltua täällä ns. firman piikkiin. Aika mahtava reissu! Ilo olla upeassa porukassa.
 3. Tutustuin samalla reissulla mökkini naapuristossa vaikuttavaan lihantuottajaan. Aika mahtavaa porukkaa meillä Pohjanmaalla!
 4. Eettisyys on yksi osa arvojani. On hienoa olla mukana toiminnassa, jossa muutkin ajattelevat samoin. 
 5. Mahtavaa päästä maistamaan kotimaista vesimeloonia. Tuottaja kertoi, että tuote on todella sokerinen kesällä. Syyskuun valo ei enää riitä siihen, että saavutettaisiin samanlainen makeus kuin kesällä.
 6. Aivan mahtava kuulla pieniä niksejä tuolla Palacen maatilamessuilla! Kasvihuoneen sijainnilla suhteessa aurinkoon on jäätävä merkitys tuotteiden makuun. Minusta tuntuu, että paikka, johon olen suunnitellut kasvihuonettani on paras mahdollinen (omalla tontillani) myös tästä näkökulmasta. 
 7. Hienoista pöhinää ideoiden ympärillä.
 8. Keskiviikkona kaivettu vähän lisää maakellarin kohtaa ja pussitettu jätettä, jota on sieltä löytynyt.
 9. Aurinkoa!
 10. Paistettu broileria. Riittää pariksi päiväksi.
 11. Suunniteltu kivien halkaisua. Mahtava juttu kyllä nämä videot, keskustelupalstat ja artikkelit. Kiitos tiedon ja taidon jakamisesta.
 12. Hankittu työkaluja kivien halkaisemiseen.
 13. Kivien halkaisu sujui hyvin! Nautin täysin siemauksin. Toivottavasti koko loppuviikko on yhtä aurinkoinen, mitä tänään oli. Saan nimittäin todella paljon aikaan kasvihuoneen pohjaan liittyen. Kuka tietää, jos jo tulevana kesänä saisin kasvihuoneen perustukset ja rungon kasaan. Aina kannattaa yrittää.
 14. Yhteistyökumppanin kiitokset ja kehut ilahduttivat. Kiitos kiitoksista!
 15. Lehtiä haravoitu, maassa pikkuisen kuuraa.
 16. Kasvihuone purettu ja muovit siirretty sisälle.
 17. Moikkailtu naapuria. Maalla on niin erilaista!
 18. Suihkuteltu silikonit auton ovien kumitiivisteisiin.
 19. Pihaa jyllätty mökillä.
 20. Poistettu maalia takasta lauantaina.
 21. Viiniköynnökset odottavat kesää.
 22. Tulet pönttöuunissa.
 23. Kasvulavoja lannoitettu.
 24. Tulet takassa.
 25. Kirjoitettu.
 26. Pientä positiivista virettä viritteillä.
 27. Saatu takasta jälleen vähän lisää maalia pois sunnuntaina.
 28. Puolet nurtsista saatu haravoitua.
 29. Lindströmin pihvejä tehty.
 30. Luettu.
 31. Mahtava oppimisviikko takana. 
 32. Pakattu jälleen vaatteita hyväntekeväisyyteen.
 33. Taidetarvikkeita lajiteltu. Ehkä kohta jotakin valmistakin.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…