Siirry pääsisältöön

Viikon 41 positiiviset

 Kuvat MM

Viikon 41 positiiviset

 1. Maanantaivapaa.
 2. Maanantaivapaasta johtuen mökkimaanantai.
 3. Kasvukaulukset täytetty maa-aineksella. Mahtava juttu, että tämä homma meni putkeen maantaina. Voin keskittyä viilonloppuna muihin puuhiin.
 4. Kirjoitettu.
 5. Järjestelty huonetta.
 6. Lajiteltu hyväntekeväisyyteen kasa Junnun ja Assarin vanhoja vaatteita.
 7. Presidenttiparin vauvauutiset ilahduttivat. 
 8. Kävelty.
 9. Luettu.
 10. "Lööppikuningatar."  Muistaakseni Seneca on sanonut: "Ihmisiä on kahdenlaisia: niitä jotka tekevät ja niitä jotka puhuvat niistä, jotka tekevät." Kannattaa valittamisen sijaan tehdä asioita, joista haaveilee ja oikeasti tykkää. Tämä on sinkkunaisen latauspaikka.
 11. Kiitos kannustavista kommenteista!
 12. Ilmainen talousmatematiikan oppitunti 7 €*3 = 21 kulut päivää kohden; 21 €*365 päivää =7665 €/vuosi; 9 vuotta *7665 € = 68 985 €. Tärkeintä kaikessa on tuntea omat numeronsa. Paljonko tulee, paljonko on pakollisia menoja, joista pitää huolehtia, paljonko säästöön ja paljonko voi käytää johonkin mistä tykkää.
 13. Paku pomppasi katsastuksesta jarruista, mutta positiivista asiassa on se, että katsastusmies sanoi, että aivan huippukuntoinen auto ikäisekseen. Paku. Rakas pakuni. Päästömittauksessa sallittu arvo on K-arvo 2,5 ja pakullani oli vain 0,4! Nyt vaan luottohuoltajalle jarrujen säätöön ja sitten uusintaan.
 14. Ensimmäinen Ope tykkää -merkki annettu opiskelijalle torstaina. Mahtavaa, että löytyy itsensä löytäneitä yrittäjyyteen orjentoituneita aktiivisia nuoria. 
 15. Opiskelijan kiitokset lämmittivät. Erityisen hyvältä tuntui, että hän sanoi ymmärtäneensä työharjoittelussa konkreettisesti, miksi teetän sellaisia inhottavalta tuntuvia tehtäviä. Hän oli tarvinnut juuri sellaista osaamista, millaisiin tilanteisiin, hän oli tunneillani joutunut.
 16. Harjoittelu, harjoittelu, harjoittelu. Pätee kaikissa asioissa. Hirsien vaihdossa, muussa korjausrakentamisessa, matematiikassa, kielissä jne. Välillä menee pieleen ja ottaa rankasti päähän, mutta se oikeasti vain kuuluu elämään.
 17. Life is not the days that have passed, but the days one remember. -P. Pavlenko.
 18. “There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failure.” -Paulo Coelho
 19. Nukkumaan käydessä ajattelen: Huomenna minä lämmitän saunan, pidän itseäni hyvänä, kävelytän, uitan, pesen, kutsun itseni iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen kehun; Sinä pieni, urhea nainen, minä luotan sinuun." -Eeva Kilpi
 20. Tädin eläintarhassa oli  lähes 11 000 kävijää päivässä. Se on aika paljon. Tätäkin asiaa voi muistella eläkkeellä. 
 21. Olihan sitten mielenkiintoista tehdä havaintoja arjen pyörteissä.
 22. Tarjottu kahvijuustokakkua töissä syysloman kunniaksi.
 23. Entisen opiskelijan palaute lämmitti: "Kun minun pitää tarkistaa joku asia, menen blogiisi. Siellä on kaikki!" Eläköön siis materiaalin julkinen haku ja jatkuva päivittäminen. 
 24. Mukava huomata, että oli jälleen positiivinen opiskelijakommentti painettuna oman organisaation mainoksessa. 
 25. Kävimme Junnun kanssa vaate- ja ruokaostoksilla. Mukaan tarttui myös uusi suuri peili Junnun huoneeseen Jysk:istä. Hinta 35 € myyntihinnan sanottiin lapussa olevan normaalisti 117 €.  
 26. Kyllä sopivalla karkkimäärällä saa itselleen huonon olon. Junnu ja Junnun kaveri olivat pyörryksissä.
 27. Maalinpoistolauantai.
 28. Löydetty maakellari!
 29. Aurinkosunnuntai.
 30. Poistettu vähän lisää maalia takasta.
 31. Kävelty metsässä.
 32. Viety vaatteita hyväntekeväisyyteen <3.

   
   


   Kommentit

   Tämän blogin suosituimmat tekstit

   Hirsitalon kengittäminen

   Kuvat MM
   Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

   Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

   Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


   Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
   Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

   Tuvan hämärässä...

   Ja tunkki iskuvalmiina.
   Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

   Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


   Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

   Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

   Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

   Kuvat MM

   Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
   Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
   Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

   Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

   Tädin kanssa mökillä

   Kuvat MM
   Hau Kamut!
   Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


   Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


   Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.   Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…