Siirry pääsisältöön

Viikon 41 positiiviset

 Kuvat MM

Viikon 41 positiiviset

 1. Maanantaivapaa.
 2. Maanantaivapaasta johtuen mökkimaanantai.
 3. Kasvukaulukset täytetty maa-aineksella. Mahtava juttu, että tämä homma meni putkeen maantaina. Voin keskittyä viilonloppuna muihin puuhiin.
 4. Kirjoitettu.
 5. Järjestelty huonetta.
 6. Lajiteltu hyväntekeväisyyteen kasa Junnun ja Assarin vanhoja vaatteita.
 7. Presidenttiparin vauvauutiset ilahduttivat. 
 8. Kävelty.
 9. Luettu.
 10. "Lööppikuningatar."  Muistaakseni Seneca on sanonut: "Ihmisiä on kahdenlaisia: niitä jotka tekevät ja niitä jotka puhuvat niistä, jotka tekevät." Kannattaa valittamisen sijaan tehdä asioita, joista haaveilee ja oikeasti tykkää. Tämä on sinkkunaisen latauspaikka.
 11. Kiitos kannustavista kommenteista!
 12. Ilmainen talousmatematiikan oppitunti 7 €*3 = 21 kulut päivää kohden; 21 €*365 päivää =7665 €/vuosi; 9 vuotta *7665 € = 68 985 €. Tärkeintä kaikessa on tuntea omat numeronsa. Paljonko tulee, paljonko on pakollisia menoja, joista pitää huolehtia, paljonko säästöön ja paljonko voi käytää johonkin mistä tykkää.
 13. Paku pomppasi katsastuksesta jarruista, mutta positiivista asiassa on se, että katsastusmies sanoi, että aivan huippukuntoinen auto ikäisekseen. Paku. Rakas pakuni. Päästömittauksessa sallittu arvo on K-arvo 2,5 ja pakullani oli vain 0,4! Nyt vaan luottohuoltajalle jarrujen säätöön ja sitten uusintaan.
 14. Ensimmäinen Ope tykkää -merkki annettu opiskelijalle torstaina. Mahtavaa, että löytyy itsensä löytäneitä yrittäjyyteen orjentoituneita aktiivisia nuoria. 
 15. Opiskelijan kiitokset lämmittivät. Erityisen hyvältä tuntui, että hän sanoi ymmärtäneensä työharjoittelussa konkreettisesti, miksi teetän sellaisia inhottavalta tuntuvia tehtäviä. Hän oli tarvinnut juuri sellaista osaamista, millaisiin tilanteisiin, hän oli tunneillani joutunut.
 16. Harjoittelu, harjoittelu, harjoittelu. Pätee kaikissa asioissa. Hirsien vaihdossa, muussa korjausrakentamisessa, matematiikassa, kielissä jne. Välillä menee pieleen ja ottaa rankasti päähän, mutta se oikeasti vain kuuluu elämään.
 17. Life is not the days that have passed, but the days one remember. -P. Pavlenko.
 18. “There is only one thing that makes a dream impossible to achieve: the fear of failure.” -Paulo Coelho
 19. Nukkumaan käydessä ajattelen: Huomenna minä lämmitän saunan, pidän itseäni hyvänä, kävelytän, uitan, pesen, kutsun itseni iltateelle, puhuttelen ystävällisesti ja ihaillen kehun; Sinä pieni, urhea nainen, minä luotan sinuun." -Eeva Kilpi
 20. Tädin eläintarhassa oli  lähes 11 000 kävijää päivässä. Se on aika paljon. Tätäkin asiaa voi muistella eläkkeellä. 
 21. Olihan sitten mielenkiintoista tehdä havaintoja arjen pyörteissä.
 22. Tarjottu kahvijuustokakkua töissä syysloman kunniaksi.
 23. Entisen opiskelijan palaute lämmitti: "Kun minun pitää tarkistaa joku asia, menen blogiisi. Siellä on kaikki!" Eläköön siis materiaalin julkinen haku ja jatkuva päivittäminen. 
 24. Mukava huomata, että oli jälleen positiivinen opiskelijakommentti painettuna oman organisaation mainoksessa. 
 25. Kävimme Junnun kanssa vaate- ja ruokaostoksilla. Mukaan tarttui myös uusi suuri peili Junnun huoneeseen Jysk:istä. Hinta 35 € myyntihinnan sanottiin lapussa olevan normaalisti 117 €.  
 26. Kyllä sopivalla karkkimäärällä saa itselleen huonon olon. Junnu ja Junnun kaveri olivat pyörryksissä.
 27. Maalinpoistolauantai.
 28. Löydetty maakellari!
 29. Aurinkosunnuntai.
 30. Poistettu vähän lisää maalia takasta.
 31. Kävelty metsässä.
 32. Viety vaatteita hyväntekeväisyyteen <3.

   
   


   Kommentit

   Tämän blogin suosituimmat tekstit

   Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

   Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.   Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
   M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

   Mitä sinulle toivoisin

   Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


   Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


   Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
   Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
   Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
   Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
   Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
   Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
   Mitä hän sanoisi?
   Ehk…

   Tädin kanssa mökillä

   Kuvat MM
   Hau Kamut!
   Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


   Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


   Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.   Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…