Siirry pääsisältöön

Viikon 39 positiiviset

 Kuvat MM

Viikon 39  positiiviset
 1. Mökkimaanantai.
 2. Kanttarelleja syyskuussa!
 3. Aivan mahtava päivä metsässä maanantaina. Kolme ämpäriä puolukkaa.
 4. Kanttarellikeittoa.
 5. Aurinkomaanantai.
 6. Hiekkaa tilattu mökille.
 7. Kävin vähän ajelemassa mutkan kautta kotiin mökiltä. Löysin niin mielenkiintoisia potentiaalisia sienipaikkoja, että pakko ottaa kaupungista fillari mukaan mökille.
 8. Tavoite ja sitä kohti!
 9. Mielettömän hyviä uutisia.
 10. Kirjoitettu.
 11. Junnu sisustelee ensimäistä omaa huonettaan.
 12. Tätikin sai aivan ikioman huoneen. Täytyy sanoa, että se tunne, että on työpöytä, joka on vain minun, eikä kukaan mene koskemaan papreihini!
 13. Luettu.
 14. Junnun riparin tiimoilta vanhempain ilta.
 15. Ystävän kehut lämmittivät mieltä. Sanoi tietopankiksi. Rakastan tiedonkeruuta ja itseni kehittämistä. Mukava, että intohimoni näkyy.
 16. Maineeni on kiirinyt edelläni. Luokassa kaikki ajoissa paikalla aloitusluennolla.
 17. Kyllä opet taas niin tykkäävät!
 18. Sumuinen syyskuun aamu. Reilusti lämpöasteita.
 19. Huikeita nostoja.
 20. Mökkiperjantai. Toinen vapaapäivä lauantaiopetuksesta. 
 21. Aivan mahtavia astioita löydetty. Ne suorastaan huusivat: ethän jätä meitä tänne kaupan hyllyyn! En. En minä jättänyt.
 22. Täydennetty kiviaitaa taas muutamalla kivellä. Kyllä se siitä vähitellen kasvaa.
 23. Saatu yksi kanto pois kasvihuoneen tieltä.
 24. Kolme kasvulaatikkoa siivottu.
 25. Perunasaalis nostettu ja laitettu ruoaksi. Eivät oikein ehtineet heinäkuun puolella istutetut. Mutta oikein hyvältä maistuivat.
 26. Kotilieden näytelehti tupsahti postiluukusta. Oli mukava yllätys.  
 27. Sumu kietoo kiehtovasti maiseman syleilyynsä.
 28. Lauantaina oli jälleen kaivuupäivä. Mikä nautinto. Kasvihuoneen pohjalta on jälleen yksi kanto pois.
 29. Valkosipulit kaivettu kasvimaalta. Aivan loistavia. Aromi on huikea. Melkein polttava.
 30. Valkosipuliperunat oman maan valkosipulia mausteena. Yksi pieni sipuli riitti tuomaan vanhvan valkosipulin maun. Tulevana kesänä tädin kasvimaalla on sitten vähän reilummin valkosipulia.
 31. Katsottu Junnun kanssa elokuvaa.
 32. Junnin sänky muuttaa mökille. Assarin sänky siirtyi toistaiseksi Junnun käyttöön.
 33. Mökkisunnuntai.
 34. Kasvimaa on putsattu, kalkittu ja lannoitettu. Talvi voi tulla.
 35. Hirret siirretty etupihalta vähän sivuun.
 36. Takasta poistettu maalia maalinpoistoaineella.
 37. Siivottu ja sisutettu omaa huonetta.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…