Siirry pääsisältöön

Tammen alla

 Kuvat MM

Tammi. Se seisoo mökin pihassa. Ehkä vähän hassussa paikassa. Se on istutettu siihen todennäköisesti siksi, kun on haluttu jotakin etelän eksotiikkaa maalaispihaan.  

Pohjanmaa ei totta tosiaan ole tammivyöhykettä ja sen kyllä huomaa. Lehdet jäävät pieniksi ja terhot eivät kunnolla kehity. Eivät ainakaan näin viileänä kesänä kuin mitä kulunut kesä on ollut. Mutta kaunis tuo puu on.

Tämä tammi on tullut minulle  aika tärkeäksi osaksi mökkielämääni. Sen alla olen istunut tuumaamassa monen monta kertaa, mitä ja miten seuraavaksi teen, seurannut trampalla hyppivää Junnua ja juonut teetä.  Olen myös istunut sen alla olevassa keinussa lukemassa kirjaa ja päiväunetkin on tullut välillä otettua sen latvusten suojassa.

Nyt tammi valmistautuu talveen. Sen lehdet ovat kellastuneet. Se on hyvä merkki kiirehtiä omia syystöitä ja valmistautua itsekin laittamalla piha talvikuntoon. Seuraavana minulla on vuorossa lehtien haravointi, WC:n nesteiden tyhjäys ja muut pikkupuuhat. Sitten talvi voi tulla. Tulevalla viikolla vietän mahdollisimman paljon aikaani mökkipuuhissa, sillä minulla on syysloma.

Kattomieskin on luvannut tulla tulevalla viikolla tekemään työnsä. Toivottavasti tulee. Katolle kiipeäminen on nimittäin niitä töitä, jotka mieluusti jätän aivan suosiolla alan ammattilaiselle.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…