Siirry pääsisältöön

Viikon 36 positiiviset


 Kuvat MM

Viikon 36 positiiviset
 1. Aurinkoa.
 2. Mökkimaanantai!
 3. Kaivettu kasvimaalla uudelle kasvualaatikolle jälleen tilaa.
 4. Talon nurkalta otettu jälleen maata onnistuneesti pois. Nyt alkavat vedet valua oikeaan suuntaan.
 5. Volvon aurauskulmat säädetty. Kyllä taas kulkee mainiosti.
 6. Töissä saatu aikaan pätkä YAMK opinnäytetyöohjetta ja suunniteltu tunteja. Syksy on taas täydessä vaiuhdissa.
 7. Sain hieman asiaa abstaktista päivitettyä. 
 8. Sienestetty.
 9. Ihana, aurinkoinen syyskuun ilta.
 10. Luettu.
 11. Käyty ammatillisessa tilaisuudessa.
 12. Kirjoitettu.
 13. Maalla lehti inspiroi.
 14. Ensimmäinen kierros tunteja saatu pidettyä lähes kaikille niille ryhmille, joille minulla on tunteja näin lukuvuoden syyspuolella.
 15. Entisen opiskelijan, nykyisen menestyvän yrittäjän, kiitokset lämmittivät!
 16. Mielenkiintoisia tarinoita luettu.
 17. Opet taas tykkäävät.
 18. Salaattia ja broileria. Maistui. 
 19. Mutakakun kastikkeeksi pari lusikallista kirsikkajogurttia.  
 20. Syksyn ekat pekonisienet tehty metsäsienistä. 
 21. Mausteet poimittu kasvimaalta ja laitettu kuivumaan.
 22. Sipulit nostettu ja tuotu kuivamaan kotiin partsille.
 23. Pesty takka ja siivottu uuninpankko.
 24. Kannettu muutama laho hirsi tontin reunamille. Toivon, että erilaiset ötökät löytävät paikan ja siihen muodostuu hyönteishotelli.
 25. Leikelty viinimarjapensaita.
 26. Poltettu oksia.
 27. Siistitty ojanpientareita.
 28. Syöty mustaamakkaraa ja poimittu syksyn ekat puolukat!
 29. Suunniteltu kiviaitaa ja vähän aloitettukin tuonne tontin reunamille. Ideana, että aita toimii samalla hyönteishotellina. Harkitsen kivikoreja. Toisaalta latomalla vanhaan tyyliin olisi luontoystävällisempää.
 30. Sydänkivi.
 31. Kevätsipulit kuivattu ja pakattu.
 32. Chilit tuotu partsille mökiltä. 
 33. Salaatit korjattu kasvimaalta.
 34. Ruoan hävikki on turhaa. Hävikki kannattaa ottaa haltuun. Olen tyytyväinen kun otin itseäni niskasta kiinni tähän liittyen vuonna 2013.
 35. Löysin mökillä tontiltani muurahaispesän! Mahtavaa. Nyt saavat Kullervo ja Kaarina kyytiä.  

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…