Kattomiestä odotellaan


 Kuva MM


Ostaminen on oikeasti aika vaikeaa, olen sen todennut tässä mökkiremppaa tehdessäni. En tiedä, onko niin, kun kyseessä on nainen, ei oteta vakavasti tai ajatellaan, että sen ehtii myöhemminkin.

Kävin yhdessä suurehkossa peltiliikkeessä, joka muotoilee harjapeltejä ja jolla on oma asennusporukka. En saanut sieltä ketään katsomaan kohdettani. Omistaja vain kehui, että osoitteita on niin paljon, että kiirusta pukkaa.

Soitin sitten yhdelle yksityisyrittäjälle, jolla oli myöskin niin kiire, että hän sanoi ettei osaa sanoa, koska ehtisi tehdä työn, mutta hän kertoi kenelle kannattaa soittaa ja sanoi, että kerro häneltä terkkuja. 

Homma alkoi rullaamaan. Kattomies sanoi soittavansa minulle viikolla 33 ja hän tulee tekemään hinta-arvion ja jättää tarjouksen. Eli ensimmäinen, joka antoi selkeästi ajan, koska ottaa yhteyttä ja miten etenee. 

Helpottaa. En pidä korkeista paikoista enkä osaisi itse tehdä katolla oikeastaan mitään. Pitäisi hankkia turvavälineet ja nosturi ja telineitä. Niiden vuokraaminen maksaisi luultavasti saman verran, mitä homman teettäminen ammattilaisella. 

Onneksi minulla on suurikokoinen ja  ystävä, joka lähtee mielellään tarvittaessa kiertämään kanssani rautakaupoissa yms. paikoissa, jossa ei naista tunnuta otettavan vakavasti. Ja tavetta on ollut, valitettavasti, todella usein. Mutta  kaksimetrisen kaappin ilmestyessä liikkeeseen, alkaa yleensä silloin homma  hoitumaan. Mielenkiintoista on, että vaikka kaappi kertoo, että tämä täti tässä  on asikas, niin tädille ei kukaan puhu mitään, vaan niihinkin kysymyksiin, jotka täti esittää, annetaan vastaus kaapin suuntaan kääntyneenä.

Tämä ystäväni voisi kehittää itselleen ammatin siitä, että menee tätien mukana ostoksille paikkoihin, joissa naisten on vaikea saada palvelua.


Kommentit

 1. Hei! Eihän meitä naispuolisia tahota kuunela ja piethän vähäpätösenä ihmisenä, joka ei ymmärrä mithän.
  Toiveikasta torstaita!.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti aika usein käy juuri niin. Sitten kun pistetähän paikat risaasiksi, niin sanotahan, notta mikäs sille ny oikeen tuli. Vaihrevuoaret varmaanki.

   Poista

Lähetä kommentti