Siirry pääsisältöön

Poranterä ja porakoneen kuolema

Kuva MM

Nyt on sitten poranterällä kokoa! Hankin terän eilen ja kas sitten kun sain poraajan paikalle, alkoi porani savuta. Hmm... ei auttanut kuin pitää poralle hiljaiset hautajaiset ja lähteä kaupunkiin sen verran aikaisin, että ehti vielä poraostoksille.  Tänään uusi pora joutuu sitten testiin. 

Niin mitä siis teen tällaisella terällä. Tarkoituksena on porata tapeille reijät, jotta saadaan hirret pysymään paikoilleen. Tämä on kooltaan 28 mm.

Mietin tuossa, että seuraavassa kaatopaikkakuormassa on muuten aika monta konetta:
- käsisirkkeli (sahasin vähän koneen johtoa ja tällaiseen halppissahaan ei pysty vaihtamaan sitä...)
- siimaleikkuri (moottori hirtti kiinni sopivasti juhannusviikolla. No tällä koneella taisi olla ikää 20 vuotta. Tuli mökkikaupan mukana.)
- pora (kirppispora. On kestänyt vuodesta 2013 saakka, joten ihan tyytyväinen. Ei vaan kestänyt hirsiseinään porattavaa 28 mm reikää. Toimi kuitenkin vielä kengittämisen aikaan mainiosti
- moottorisaha (sähkökäyttöinen moottorisaha, joka kärähti hirsien kanssa. Vanha puu on todella tiukkaa tavaraa. Ja sähkökäyttöiset sahat ovat aika heppoisia, mutta sähkösaha on hieman turvallisempi värkki kuin tuo polttoaineella käyvä.)
- ehkä akkuporakone pääsee myös kyytiin (ainakin akut- ja luultavasti myös koko kone, sillä uudet akut ovat niin kalliita, että kannattaa ostaa koko setti.)

Edit 22.7.2017
Ilmeisesti moottorisaha toimiikin... Vika nimittäin saattaa olla sähköjohdossa. Tämä paljastui kun yritin käyttää pistosahaa ja sekään ei toiminut. Ennen kaatopaikkakeikkaa siis täytyy kokeilla sahaa uuden johdon kanssa. 


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…