Siirry pääsisältöön

Noin kahden ja puolen tai kolmen tupakka-askin hinnalla

Kuva MM 

Kesän toinen yö mökillä. Nyt on pahimmat pölyhommat saatu sen verran hanskaan, että olen uslaktanut ajatella yöpymistä mökillä. Hmm... pölyä on kyllä vielä reippaasti. Aamulla nimittäin sain köhiä oikein kunnolla.  Vaikka lämmitin pystymuuria viereisessä huoneessa, niin oli aika viileä nukkua. Tosin minä olen kova palelemaan. Eikä tuossa sohvalla nukkuminenkaan ole kyllä mikään nautinto. 

Mutta nautintoa on herääminen aamulla, ikkunasta näkyvä peltomaisema, hiljaisuus ja puiden välistä pilkistelevä aurinko. Siinä kuppi kuumaa teetä ja leivän päälle salaattia omalta maalta. Arjen luksusta. Ainakin minulle.

Muutamat tuttavat ovat kuittailleet, että paljonko tämä kaikki maksaa. Olen laskenut että nyt remppavaiheessa rahaa kuluu päivätasolla noin 2,5-3 tupakka-askin hinta, summassa on mukana myös lainanlyhennys. En tiedä, onko tämä kovin  paljon harrastuksesta. Hevosharrastus oli kalliimpi. Pelkästään karsinavuokraan kului parin tupakka-askin verran rahaa ja sitten päälle ratsastustunnit, eläinlääkäri, maneesimaksu, kengitys ja sekä varusteet, vitamiinit ja muu äkkinäinen. 

No toki on totta että saan syödä niin kallista salaattia ja marjoja, että en uskalla edes ajatella. Lautasellani on ollut myös maailman kallein pinaattikeitto ym. Mutta elämä on. Tässä ja nyt. En halua kuolinvuoteellani voihkia, että voi kun olisin uskaltanut hankkia mökin. Mökki on monella tasolla paras hankintani ikinä. Vaikka tällä hetkellä tämä on Junnun mielestä vihatuin paikka maailmassa. Ehkä hän jossakin vaiheessa, niin kuvittelen, ymmärtää ääliöäidin yrittäneen antaa hänelle sellaista kokemusmaailmaa, joka kantaa sitten myöhemmin elämässä.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…