Siirry pääsisältöön

Noin kahden ja puolen tai kolmen tupakka-askin hinnalla

Kuva MM 

Kesän toinen yö mökillä. Nyt on pahimmat pölyhommat saatu sen verran hanskaan, että olen uslaktanut ajatella yöpymistä mökillä. Hmm... pölyä on kyllä vielä reippaasti. Aamulla nimittäin sain köhiä oikein kunnolla.  Vaikka lämmitin pystymuuria viereisessä huoneessa, niin oli aika viileä nukkua. Tosin minä olen kova palelemaan. Eikä tuossa sohvalla nukkuminenkaan ole kyllä mikään nautinto. 

Mutta nautintoa on herääminen aamulla, ikkunasta näkyvä peltomaisema, hiljaisuus ja puiden välistä pilkistelevä aurinko. Siinä kuppi kuumaa teetä ja leivän päälle salaattia omalta maalta. Arjen luksusta. Ainakin minulle.

Muutamat tuttavat ovat kuittailleet, että paljonko tämä kaikki maksaa. Olen laskenut että nyt remppavaiheessa rahaa kuluu päivätasolla noin 2,5-3 tupakka-askin hinta, summassa on mukana myös lainanlyhennys. En tiedä, onko tämä kovin  paljon harrastuksesta. Hevosharrastus oli kalliimpi. Pelkästään karsinavuokraan kului parin tupakka-askin verran rahaa ja sitten päälle ratsastustunnit, eläinlääkäri, maneesimaksu, kengitys ja sekä varusteet, vitamiinit ja muu äkkinäinen. 

No toki on totta että saan syödä niin kallista salaattia ja marjoja, että en uskalla edes ajatella. Lautasellani on ollut myös maailman kallein pinaattikeitto ym. Mutta elämä on. Tässä ja nyt. En halua kuolinvuoteellani voihkia, että voi kun olisin uskaltanut hankkia mökin. Mökki on monella tasolla paras hankintani ikinä. Vaikka tällä hetkellä tämä on Junnun mielestä vihatuin paikka maailmassa. Ehkä hän jossakin vaiheessa, niin kuvittelen, ymmärtää ääliöäidin yrittäneen antaa hänelle sellaista kokemusmaailmaa, joka kantaa sitten myöhemmin elämässä.
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…