Siirry pääsisältöön

Lankut irti, tupa siivottu

 Kuvat MM

Lankut saatiin poistettua tuvasta maanantaina 26.6.2017. Samalla kaikki ylimääräinen roska saatiin siivottua pois. Tämä työvaihe olisi kestänyt pari viikkoa yksin tehden!

Paku tuli täyteen lasivillaa ja hiirenpissaista styroksia. Yäk.Oli näissä vääntämistä ja naulojen irttoittaminen käy kyllä ihan työstä, kun on kysymys paksuista lankuista. 
Vielä kertaalleen haluan varoittaa lasivillan ja styroksin sekä uretaanivaahdon liitosta hirsirakennuksissa. On valitettavaa, kun ihmiset näkevät suuren vaivan (lattia poistettu) ja laittavat sellaiset fyllingit, että talon ominaispiirre muuttuu niin, että siitä muodostuu umpio, josta ei seuraa mitään hyvää.

Ns. painovoimainen ilmanvaihto ja rossipohja tarvitsevat toimiakseen vetoa ja vanhoissa hirsitalossa veto on huolehdittu mm. ns. kissanluukuilla.  Kun ilma ei kierrä, niin kuin sen on ajateltu kiertävän, alkaa rakenteisiin kertyä kosteutta ja kosteus imeytyy puuhun ja  lahottaa sen sitten vähitellen.

Hirsitalo on siitä kiitollinen, että vauriot jäävät yleensä paikallisiksi. Ajattelin, että kirjoitan tuonne lattian alle lapun/kirjeen, jonka aloita että Hei sinä remontoija, mitä pirskattia oikein meinaat?
Hiiriperheillä on ollut juhlaa. Lasivillan ja styroksin seassa on ollut mukava asustella.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…