Siirry pääsisältöön

Viikon 19 positiiviset

Kuvat MM

Viikon 19 positiiviset
 1. Menneellä viikolla sain tuvan tyhjennettyä purusta. Mahtava fiilis.
 2. Oikein treffiviikko! Tiistaina tapaaminen mielenkiintoisen yrittäjän kanssa.
 3. Huikea ammatillinen tapaaminen keskiviikkona.
 4. Mahtavan mukava tapaaminen torstaina.
 5. Junnun kanssa herkkuostoksilla.
 6. On ilo huomata, kuinka joskus asiat alkavat loksahdella kohdalleen.
 7. Tulihan sitten ostettua muutama kenno kananmunia. Maksoivat 0,20 senttiä kappale.
 8. Hankittu mökille talja. Nyt toivottavasti kivet ja juuret saavat kyytiä.
 9. Lidlistä sain ilmaiseksi mansikantaimia. Eivät olleet menneet kaupaksi. Pelastin kaikki näkyvillä olevat. Lisäksi oli pari kurpitsaa. Nekin pääsivät mukaani.
 10. Muistin ostaa mökille kertakäyttöhanskoja!
 11. Aivan mahtava tapaaminen  Novafloorin yrittäjän kanssa. On mukava havaita, että korostan oppitunneillani  juuri niitä asioita, jotka ovat yrityksessä pohdinnan keskiössä säännöllisesti. 
 12. Tein aloitteen töissä.
 13. Aurinkoa.
 14. FB-lakko pitää.
 15. Saatu tuotettua yrittäjyyden koulutus- ja opetusmateriaalia tulevalle lukuvuodelle. Aiheena ensimmäisen työntekijän rekrytointi.
 16. Asennejumppaa. Se on hyödyllistä, vaikkakin tavattoman haastavaa. Askel kerralla pieniä onnistumisia. 
 17. Leikitty parturia onnistuneesti.
 18. Ystävän kanssa sovittu treffit kahvilaan.
 19. Mukava hahmottaa tietyt lainalaisuudet.
 20. Mökillä mukava lauantai.
 21. Löydetty hyvä artikkeli Nöyryyttäminen heikentää työkykyä - taustalla arvottomuuden tunne
 22. Saavutuksena katon purkaminen tuvasta.   
 23. Juurakkoja saatu kaiveltua. Rankkaa puuhaa fyysisesti, mutta kokemus elossa olemisesta on vahva. 
 24. Ystävä hemmotteli hyvällä ruoalla.
 25. Äitiys tuo naiselle esiin elämästä sen kaiken moninaisuuden. Kivut ja ilot tuntuvat syvemmin. Naisena oleminen on lahja ja siunaus. Tunteiden kirjo voi myös uuvuttaa. Äitiys on elämänmittainen matka. Yksi tärkeä ja välttämätön osa sitä on kyky päästää irti.
 26. Luettu.
 27. Kirjoitettu
 28. Junnun söpö äitienpäiväkortti ilahdutti.
 29. Jäätelöä.
 30. Oivalluksia. Ne kypsyvät joskus hieman hitaasti. Joskus on hyvä päästää vain irti. Kaikesta ja jatkaa matkaa vaikka paljain jaloin, vaikka pelottaisikin.
 31. Tavoitteet. Tavoitteet ovat sitä varten, että saa kartan siitä minne on matkalla. Välttämättä elämä ei aina tarjoile sitä helpointa eikäsuorinta reittä, mutta se reitti, jota kuljemme tekee meidän elämästämme juuri sitä meidän elämää. Välillä on tunne, että putoaa, mutta aina jostakin löytyy pieni hento oksa, josta voi ottaa kiinni. Kun katsoo asioita taaksepäin voi todeta, että juuri näinähän sen pitkin mennä. 
 32. Tulevalla viikolla ensitapaaminen kollegan kanssa johon olen tutustunut verkossa.
 33. Intohimo on tärkeä suunnannäyttäjä. Sitä kohden tavoitteellisesti. Puutarha, sienet ja marjat, metsä, kirjoittaminen, lukeminen, maaseutu, Pohjanmaa, taide ja yrittäjyys. Uuden oppiminen. Näistä innostun.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…