Siirry pääsisältöön

Pientä pintaremonttia

 Kuvat MM

Remppa etenee hitaasti mutta varmasti. Sain kokin tyhjättyä ja nyt sitten paljastui taas mielenkiintoisia juttuja. Suu loksahti jälleen auki ja en oikein tiedä, mitä tekisin. Pitäisikö soittaa palokunnalle ja kysyä, jos he tulisivat harjoittelemaan mökinpolttamista vai mitä. No en sentään, mutta vihaksi pistää. Kun mökin katto on joskus vuotanut, on siitä valunut hirsien päälle mukavasti vettä ja ne ovat luonnollisesti lahonneet.

Joku valopää on sitten korjannut tilanteen laittamalla tuen suurilla (miljoonan tuuman) nauloilla siihen vaurioituneeseen hirteen. Tarkoitus on varmasti ollut hyvä... mutta tukihirsi roikkuu ilmassa, painona siinä heikossa. No näinhän näitä korjataan, mutta kyllähän tuon olisi voinut seinään palkkikengällä kiinnittää ihan niin kuin nämä liimapuupalkitkin tavataan laittaa, kun sellaisia käytetään. Eli tässä menee nyt sitten uusiksi tuolla ylhäällä myös nuo hirret.

Kattoa täytyy myös korjata. Ei ole ihan peltit kohdallaan. Ei voi kyllä muuta edelleenkään sanoa, kun että miksi laittaa ollenkaan, jos ei tee kunnolla? 

Hyvä puoli tässä lienee se, että runojen hirret ovat kunnossa. Saan niistä korot(korkeuden) ja sitten käyn tilamaassa  neljä liimapuupalkkia, jotka kiinnitän tuonne seiniin palkkikengillä. Otan hirret tuolta alas ja kengitän mökkini niillä.

Jotta siis tällaista pientä pintaremonttia täällä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…