Siirry pääsisältöön

Pientä pintaremonttia

 Kuvat MM

Remppa etenee hitaasti mutta varmasti. Sain kokin tyhjättyä ja nyt sitten paljastui taas mielenkiintoisia juttuja. Suu loksahti jälleen auki ja en oikein tiedä, mitä tekisin. Pitäisikö soittaa palokunnalle ja kysyä, jos he tulisivat harjoittelemaan mökinpolttamista vai mitä. No en sentään, mutta vihaksi pistää. Kun mökin katto on joskus vuotanut, on siitä valunut hirsien päälle mukavasti vettä ja ne ovat luonnollisesti lahonneet.

Joku valopää on sitten korjannut tilanteen laittamalla tuen suurilla (miljoonan tuuman) nauloilla siihen vaurioituneeseen hirteen. Tarkoitus on varmasti ollut hyvä... mutta tukihirsi roikkuu ilmassa, painona siinä heikossa. No näinhän näitä korjataan, mutta kyllähän tuon olisi voinut seinään palkkikengällä kiinnittää ihan niin kuin nämä liimapuupalkitkin tavataan laittaa, kun sellaisia käytetään. Eli tässä menee nyt sitten uusiksi tuolla ylhäällä myös nuo hirret.

Kattoa täytyy myös korjata. Ei ole ihan peltit kohdallaan. Ei voi kyllä muuta edelleenkään sanoa, kun että miksi laittaa ollenkaan, jos ei tee kunnolla? 

Hyvä puoli tässä lienee se, että runojen hirret ovat kunnossa. Saan niistä korot(korkeuden) ja sitten käyn tilamaassa  neljä liimapuupalkkia, jotka kiinnitän tuonne seiniin palkkikengillä. Otan hirret tuolta alas ja kengitän mökkini niillä.

Jotta siis tällaista pientä pintaremonttia täällä.Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…