Siirry pääsisältöön

Tekniikkaa, lisää tekniikkaa

Kuvat MM
 
Ostin menneenä syksynä itselleni ammattikäyttöön tarkoitetun soodapuhaltimen. Halvalla kun sain, niin eihän sitä voinut jättää ostamatta. Laite on ollut pakkauslaatikossa ja olen miettinyt, uskallanko ryhtyä kasaamaan sitä yksin. Ohje oli aika kehno. Siinä oli vain kuva ja osien numerot ja lista niiden nimistä. Epäröin ryhtyä hommaan yksin ja onneksi sain apua laitteen kasaamiseen. En olisi yksin tästä urakasta selvinnyt. Tosin jouduin kuuntelemaan miehistä kommentointia ihan korkojen kera, kuinka tätien aivot eivät ole tarkoitettu teknisille laitteille. No olen varma, jos minun olisi pitänyt siitä yksin selvitä, olisin selvinnyt. 

Lisäapu on tarpeen myös jatkossa, sillä en ole koskaan aiemmin hiekkapuhaltanut tai soodapuhaltanut. Käyttöopastauksen lisäksi tarvitsen kompressorin. Yksi tuttu yrittäjä on luvannut neuvoa näissä pulmissa. Opettelen asiat mieluummin kunnolla, kun aiheutan vaaraa itselleni tai muille hutiloimalla perusasioissa.

Harjoittelen puhaltamista sitten ensin leikkimökkiin. Siitä muuten tulee koirapojalle talo, kun päästään taas oikein kunnolla mökkihommiin. Koirapojalla on siellä sitten oma pieni pöytä, jolle saa hypätä ja oma pieni sänky, jossa voi nukkua.

Harjoittelun jälkeen puhallan takan puhtaaksi ja sitten sen pönttöuunin. Siitä pönttöuunista tulee sitten jälleen kiiltävä. Tuskin maltan odottaa. No nyt ensisi pitää mennä ostamaan muutama pussillinen soodaa.

Terveisin

Tekniikkatäti
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…