Siirry pääsisältöön

Vähän katuvainen


Hau Kamut!

Kyllä minä olen aivan vähän katuvainen. Täti siivosi tänään ja kun imuri hurisi, minä kävin vähän partsilla. Ei kai siinä olisi ollut mitään, jos en olisi sitten mennyt heti uudelleen, kun täti sai kaiken sotkun siivottua. Ehkä mä ymmärrän, ihan pikkuisen, että tätiä vähän harmittaa. Se sanoi, että se on huolehtinut 30 vuotta lapsista ja nyt se sitten otti jälleen kakaran huolehdittavakseen.  

Sitten täti meni hakemaan Assaria ja sen kamua bussilta. Sillä välin minä kävin kuusessa, josta onnistuin pelastamaan yhden kivan pallon, juoksin ympäri tädin kämppää ja levitin kuusenneulasia kaikkialle (se siitä imuroinnista, sanoi täti), sotkin eteisen maton merkeilläni ja odotin innokkaasti tätiä takaisin. Haukuinkin vähän. Ääni meni niin käheäksi, että en sitten saanut enää sanottua yhtään mitään.  Sitten täti tuli. Matossa oli mun nimikirjoitukseni näkymättömällä musteella ja sitten vähän näkyvälläkin. Täti ei taaskaan ollut yhtään ilahtunut. Se siivosi kaikki pissalehdet pois ja heitti maton pesukoneeseen. Toinen kerta jo lyhyen ajan sisällä, sanoi täti eikä ollut huomaavinaankaan minua.

Täti sanoi, että tähään se vie meikäläisen kylään ja sitten on syytä käyttäytyä kauniisti.


Terveisin

Karo
kirjailijakoira

P.S. Täti sanoi, että se joutuu kirjoittamaan yhtä paljon kuin Vaahteramäen Eemelin äiti. Kommentit

 1. No nyt on kyl sympatiat tädin puolella. Vaik kyl se varmaan ties ottaessaan sut, mitä tuleman pitää. Hyvää Uutta Vuotta teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo niin se sanoi, että ei muistanutkaan, kuinka "vaippahousujen" kanssa on puuhaa.

   Poista
 2. Tädin ei pidä yhtään hermostua. Jokainen koira oppii sisäsiistiksi, ennemmin tai myöhemmin. Tädin ei myöskään pidä lähteä mihinkään pottakisaan jossa leuhkitaan miten nuorena kunkin koira on asian oppinut. Jokainen oppii, ja opettelu kuuluu asiaan. Ei tätikään sisäsiistinä syntynyt. Kannattaa kehua kauheasti ja palkita nameilla heti kun onnistuu ulkona. Vahingot kannattaa ignoreerata ja korjata kaikessa rauhassa pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kuule tuo mua niin harmittaa, vaikka yritän kuinka tädille näitä lahjoja antaa tuonen matolle, se ei sano yhtään mitään. Käärii vaan maton rullalle ja suihkuttaa siihen jotakin ällöttävää ainetta ja hinkkaa.

   Hyvä huomio, että tätikään ei ole ollut aina sisäsiisti. Nyt se on vaan niin kovasti olevinaan, ihan niin kuin olisi aina ollut.
   Minä kerron heti sille ja kysyn, että missäs vaiheessä teikäläinen oppi käymään potalla.

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…