Siirry pääsisältöön

Napit vastakkain


 Kuvat MM

Hau Kamut!

Oli sitten taas aattona tädin kanssa pieni konflikti. Täti ja Junnu nimittäin lähtivät aattonna aikaisin aamulla kauppaan, kun yksi kauppa mainosti, että kaikki joulusuklaat -50 %. Ne menivät sinne sitten oikein hamstraamaan karkkeja oikein roppakaupalla.
Ei kukaan voi tarvita noin paljon herkkuja. Ei edes Junnu, Täti ja Assari yhteensä.Mutta niin paljon niillä on ja vielä enemmänkin. Täti ei vaan kuvannut kaikkia. Ei kehdannut.

No kuitenkin. Minua otti kyllä ihan 100 % päähän moinen juttu. Lähteä nyt kauppaan kesken hyvän aamun. Tunsin oloni tosi yksinäiseksi.  Assari veti hirttä eikä siitäkään siis ollut meikäpojalle seuraa. Aluksi yritin herätellä sitä, mutta eihän se nyt siihen aikaan vielä noussut. Minä vähän vinguin ja se kävi vaan komentelemassa, että nyt poika hiljaa. Ei sanonut muuten yhtään että hyvä poika.


Raahasin lelunikin sohvalle ja pudottelin sieltä kaikki ylimääräiset tavarat alas. Tädin kirppisneuleet sun muut turhat roinat. Kului nimittäin tosi kauan ennen kuin täti ja Junnu tulivat takaisin. Ehdin mainiosti tekemään kaikenlaista mukavaa. Kiipesin sohvalle ja sain kuin sainkin pari pehmokoristetta pois kuusesta. Vein ne eteiseen omalle reviirilleni. Tarkoitan siis paikkaa, jossa on mun pahvilootani ja ruokakuppi ja vesikuppi.

Sitten kekkasin, että tädin makkarin kynnys lähtee irti. Otin senkin siis heti irti ja lisäsin kasaan. Ajattelin, että sitä on hyvä pureskella sitten vähän myöhemmin. Lisäksi pudotin pari kuusenkoristetta, mutta niitä en ihan ehtinyt tuoda saalispaikalleni.

Kuulin sitten ääniä rapusta ja menin eteiseen saaliini viereen. Minun kyllä täytyy ihmetellä, sillä Täti ei yhtään ilahtunut kun se tuli sisään. Se vaan otti ne koristeet pois lattialta, vei ne kuuseen ja laittoi kynnyksen paikoilleen eikä se sanonut mulle yhtään mitään. Tädin mielestä olin tehnyt taas jotakin laitonta. 

Olen ilmeisesti ymmärtänyt jotakin aivan totaalisen väärin, kun olen kuvitellut, että joulu on sellainen hyväntahdon juhla, jolloin kaikki ovat kavereita keskenään, mutta minusta tuntuu, että Täti on vähän epäystävällinen tyyppi.Keittiöön minulla ei sitten ollut mitään asiaa koko päivbänä. Ja voi kuulkaa kun siellä tuoksui. Liha. Tuore liha. Ja mun kuononi venyi ainakin viisitoista senttiä. Ei ole kuulkaas helppoa olla Tädin koira.


Terveisin 

Karo
koirapoika Tädin eläintarhasta
Kommentit

  1. Toi suklaa määrä tietää sulle piiiitkiä lenkkejä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sano! Pitäisi kävellä aamusta iltaan. En minä niin paljon jaksa lenkkeillä.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…