Siirry pääsisältöön

Karo, pelastajakoira

Kuvat MM 

Hau!

Eilen illalla kävin tädin kanssa iltapissalla. Me lähemme yleensä klo 21, mutta eilen minä olin niin väsynyt, että täti sanoi, että mennään vähän myöhemmin. Olin edelleen väsynyt klo 22, mutta sitte täti sanoi, että tätkikin on kohta niin väsynyt, että se ei jaksa enää mennä yhtään ulos. Niin me sitten lähdimme kävelemään sen saman lenkin, minkä me kävelemme joka päivä monta kertaa.

Meidän lenkki kestää, vaikka se ei oikeasti ole kovin pitkä. Sitten olimme melkein takaisin kotinurkilla, kun täti sanoi, että katso Karo, tuolla makaa joku. Menimme lähemmäksi ja minua hieman pelotti. Siellä oli joku setä maassa. Täti kysyi siltä sedältä, että mikä sillä mahtaa olla. - Pääsettekö te sieltä ylös, kysyi täti. - En pääse, sanoi setä ja täti yritti auttaa, mutta tädin voimat eivät yhtään riittäneet. Minä ihmettelin häntä kippurassa, että miksi joku viitsii maata kylmällä kadulla.

Tädillä ei tietenkään ollut puhelinta mukana.  Se meni pysäyttämään jonkun ohi ajavan auton ja sieltä tuli sitten täti ja setä, jotka soittivat 112 ja täti ja se auton setä auttoivat sitä maassa makaavaa setää sieltä istumaan. Auton täti piti minua hihnasta ja sitten jäimme odottelemaan ambulanssia. 
Pidimme sitä setää hereillä ja minä tutkin jokaisen kiven, joka siinä lähistöllä oli.

Sitten tuli ambulanssi ja siellä oli kaksi setää, jotka ottivat sen maassa maanneen sedän kyytiin ja lähtivät viemään sitä jonnekin.  Täti sanoi, että nyt oli sitten Karon ensimmäinen pelastustehtävä. Kerron sitten heti Assarille ja Junnulle, mitä ulkona oli tapahtunut ja menin nukkumaan tyytyväisenä maha pullollaan ruokaa.


Terveisin

Karo
pelastajakoira
Kommentit

  1. Hienosti toimittu. Tää on tosi tylsää, tää kommentointi on niin hankalaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ronjan kanssa törmäsimme yöpaita päällä kulkeviin mummeleihin....

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…