Siirry pääsisältöön

Karo, pelastajakoira

Kuvat MM 

Hau!

Eilen illalla kävin tädin kanssa iltapissalla. Me lähemme yleensä klo 21, mutta eilen minä olin niin väsynyt, että täti sanoi, että mennään vähän myöhemmin. Olin edelleen väsynyt klo 22, mutta sitte täti sanoi, että tätkikin on kohta niin väsynyt, että se ei jaksa enää mennä yhtään ulos. Niin me sitten lähdimme kävelemään sen saman lenkin, minkä me kävelemme joka päivä monta kertaa.

Meidän lenkki kestää, vaikka se ei oikeasti ole kovin pitkä. Sitten olimme melkein takaisin kotinurkilla, kun täti sanoi, että katso Karo, tuolla makaa joku. Menimme lähemmäksi ja minua hieman pelotti. Siellä oli joku setä maassa. Täti kysyi siltä sedältä, että mikä sillä mahtaa olla. - Pääsettekö te sieltä ylös, kysyi täti. - En pääse, sanoi setä ja täti yritti auttaa, mutta tädin voimat eivät yhtään riittäneet. Minä ihmettelin häntä kippurassa, että miksi joku viitsii maata kylmällä kadulla.

Tädillä ei tietenkään ollut puhelinta mukana.  Se meni pysäyttämään jonkun ohi ajavan auton ja sieltä tuli sitten täti ja setä, jotka soittivat 112 ja täti ja se auton setä auttoivat sitä maassa makaavaa setää sieltä istumaan. Auton täti piti minua hihnasta ja sitten jäimme odottelemaan ambulanssia. 
Pidimme sitä setää hereillä ja minä tutkin jokaisen kiven, joka siinä lähistöllä oli.

Sitten tuli ambulanssi ja siellä oli kaksi setää, jotka ottivat sen maassa maanneen sedän kyytiin ja lähtivät viemään sitä jonnekin.  Täti sanoi, että nyt oli sitten Karon ensimmäinen pelastustehtävä. Kerron sitten heti Assarille ja Junnulle, mitä ulkona oli tapahtunut ja menin nukkumaan tyytyväisenä maha pullollaan ruokaa.


Terveisin

Karo
pelastajakoira
Kommentit

  1. Hienosti toimittu. Tää on tosi tylsää, tää kommentointi on niin hankalaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ronjan kanssa törmäsimme yöpaita päällä kulkeviin mummeleihin....

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…