Pessimisti ei pety, tuvan purku osa VII


Tuvan lattia on ensimmäinen todellinen ylläri, joka ei ratkeakaan ihan niin helposti kuin kaikki muu tähänastinen. Olen ollut varma, että jossakin vaiheessa tulee joku pommi, sillä vanhat talot ovat vanhoja taloja, joissa on yleensä asunut aika monta sukankuluttajaa ja jokaisella on yleensä ihan omanlaisia tapoja. Onneksi kysymyksessä on mökki eikä vakituinen asunto.

En ymmärrä millä logiikalla lattialankut on asennettu ja minkä ihmeen takia ne on katottu ja tilalle on laitettu pari kerrosta lautaa. Lankut on numeroitu, mutta jostakin syystä niitä ei ole asennettu numerojärjestyksessä vierekkäin ja lisäksi  niitä on sahailtu vähän miten sattuu. Harmittaa, sillä osa lankuista on todella leveitä! Olisi ollut aivan upeaa saada tällainen vanhanajan lattia tupaan. Hätä ei kuitenkaan ole tämän näköinen. Eteisessä, modernin lankkulattian alla on vanhanajan lankut. Elän toivossa, että niitä ei ole runneltu. Siispä koska huoneet ovat saman mittaisia, siirrän eteisen lankut tupaan ja tuvan pisimmät lankut lyhyimpään kohtaa jne. Sitten laitan palapelilattian eteiseen. Sinne se sopii paremmin kuin tupaan. 

Näyttää olevan lasivillaa tuolla lattian alla. Ne lentävät sieltä nyt sitten ensimmäisenä pois. Eli tuhooja on toiminut todennäköisesti 1970-luvulla.  Muovimattokerroksia löytyi yhteensä 5. Kolme suhteellisen modernia, jotka olivat lastulevykerroksen päällä ja kaksi, jotka oli naulattu noiden lankkujen päälle.

No kaikesta huolimatta olen saanut purettua osan katosta (levyt oli naulattu suoraan kattoon kiinni!) ja 1/4 seinistä.

Lauantaina olisi tarkoitus saada loput katosta ja ehkä 2/4 osaa seinistä. Voi toki olla, että saan koko tuvan paloiksi  jo lauantaina. 

Tulevana kesänä siis piisaa hommaa, jos henki pihisee. Keskityn nyt tuon keittiön ja makkarin kuntoonsaattamiseen. Tupaan ja eteiseen paneudun vasta sitten kun nuo kaksi ensin mainittua ovat kunnossa.
 

Kommentit