Mökin varastot tyhjätty



Mökki on nyt sitten  kai ihan virallisesti talviteloilla. Kukkaruukut on tyhjätty ja viety varastoon ja ulkona on kaikki muutenkin aseteltu paikoilleen.

Jääkaappi on otettu pois päältä ja sen sisältö on tuotu kaupunkiin.
Samoin ruokakaapit. Sinnehän on kesän aikana ehtinyt kertyä kaikenlaista.

Samoin saunapääty on tyhjätty saippuoista ja siivousaineista. Siellä olikin melkoinen määrä kaikenlaista. (Edellisellä omistajalla on ollut huomattava valikoma erilaisia pesuaineita.)

Padassa on vielä vettä ja sangoissa, jos vaikka innostuisi lämmittämään jotakin. Jätin myös muutaman vesipullon sinne. Siirsin ne kylppäriin varmuuden vuoksi. Jos jäätyvät ja menevät rikki, ei tule sitten vesivahinkoa.

Ehkä mökillä tulee käytyä luultavasti vielä muutaman kerran.  Ajattelen, että menen ehkä haravoimaan ja teen jotakin pientä. Tapettin irroitamisen jätän tulevalle keväälle. Ehkä käyn myös muutaman turhakkeen kimppuun vielä ennen lumentuloa ja teen tilaa parsalle. Tilaan sitten kuorma-autollisen hiekkaa tontin kulmalle ja pohjusta sillä mm.  parsapenkkini. Kuulostaa ehkä jo oikeasti hieman siltä, että tulisi halvemmaksi hankkia parsa ihan vaan kaupasta. No elämä on. Tämähän on juuri sitä, mitä kotipuutarhoissa tehdään. Hulluja juttuja. Harrastukset kai tuppaavat olemaan enemmän ja vähemmän hintavia.

Korvasienikuopan käyn myös kaivamassa ennen kuin maa jäätyy. Minulla on varsin runsaasti jemmattuna sanomalehtiä tätä tarkoitusta varten. Katsotaan kuinka tämä projekti onnistuu. Jos onnistuu, laajennan tätäkin viljelmääni sitten reilusti.

Nyt sitten keskityn suunnittelemaan, mitä laitan kasvimaalle. Tuntuu todella hyvältä, kun on paikka, missä voi työntää kätensä multaan. En oikeastaan ole tajunnutkaan millainen maalaislikka sisälläni asuu.

Toivon siis, että kevät alkaa aikaisin. No minulle se alkaa tammikuussa, kun istutan ensimmäiset taimet. Junnu ja Assari naputtavat tapansa mukaan siitä, että talo on täynnä purkkeja, joita pitää varoa. Pitää pyytää kilttiä naapuria tekemään minulle sellaisen kasvatushyllyn tuonne keittiöön ja makkariin, jotta kasvit eivät levittäydy työtasoille ja ruokapöydälle. Siitä nimittäin on tullut eniten kritiikkiä.






Kommentit