Kuisti


Kuvan pelargoniat ovat mökin kuistilla

Seuraavaksi kuisti saa kyytiä. Kuisti on tärkeä osa rakennusta. Mökillä kuisti on rakennettu vähän huolimattomasti ja viimeisen silauksen sille on antanut tuo terassi, joka on kiinnitetty osin eteiseen ja kuistiin. Terassi kuitenkin painaa satoja kiloja, kun se on niin iso, eikä pikkuruinen kuisti jaksa pitää sitä paikoillaan eikä myöskään lautarakenteinen eteinen.

Lisäksi vain toisella puolella on ränni ja sekin liian lyhyt. En tiedä, mitä on mielessä liikkunut kun tuo kuisti on tuohon aikoinaan rakennettu.


Tässä muutama linkki kuisteihin. No nyt kun ei rakennuslupaa haeta, niin kuistin saa vain korjata ja palauttaa alkuperäiseen muottiin.


http://www.perinnemestari.fi/?id=67&id2=86

http://www.nba.fi/fi/File/2119/korjauskortti-10.pdf

http://www.puuinfo.fi/sites/default/files/PUUINFO_kuisti-esite.pdf


Esim. tuossa museoviraston korjauskortissa sanotaan, että kuisti seisoo omilla perustuksillaan eikä sitä kiinnitetä rakennukseen. Puuhamaassani on toimittu juurikin päinvastoin. Kuisti nojaa ja se on kiinnitetty suoraan rakennukseen. Eli tälle asialle on tehtävä jotakin.

Nyt pitäisi sitten saada kuisti purettua ja rakennettua uudelleen.

Kuinka remppa toteutetaan?

Kutsutaan kaikki kamujen miehet ja poikaystävät ja naapurin tädin tutut mökille. Kuskataan porukka sinne. Lähdetään itse pois. Jätetään kasa makkaraa, leipää, juustoa ja lihaa. Niillä suomalainen mies pärjää hetken.
Kun suomalaisella miehellä ei ole mitään viihdykkeitä se alkaa tehdä remppaa. Se käy ihan luonnostaan.

Ei taida käydä livenä  ihan näin helposti.

Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit