Sekalaista

Nurmikonleikkuupäivä oli tiistaina. Aikaa meni 2,5 h. Ramppasin perinteisen ruohonleikkurin kanssa ympäri pihaa.

Lisäksi ajattelin piipahtaa metsässä katsomassa onko kenties kanttarelleja ja ehkä mustikat alkavat olla vähitellen kypsiä, samoin vatut. Se jäi. Tulin ostaneeksi mökille ajellessani varaston ja sen tilan valmisteleminen otti hieman voimille. Varasto korvaa nykyisen työkaluvaraston, joka on tarkoitus siirtää tämän juuri ostetun varaston viereen. Tästä täytyy luonnollisesti tehdä toimenpideilmoitus kunnalle.

Kesä on kyllä todella erilainen kuluvana vuonna, nimittäin vatut olivat jo tähän aikaan ihan pomittavissa, samoin mustikat. Nyt joutuu vain ihmettelemään, että koskahan ne taas kypsyvät....

Olen metsästänyt ikkunoita kasvihuonetta varten. Nyt sitten taisi napata. Tori.fi: ssä oli ilmoitus 1920-1930 luvulta peräisin olevista ikkunoista. En ole vielä soittanut, sillä hinta näyttää olevan aika korkea.

Maanantaina kävin ostamassa ruuvimeisseleitä ja kuusilokoloavainsarjan Lidlistä.  Mökillä oli kyllä aika runsaasti ruuvimeisseleitä ja kaikkia työkaluja, mutta ristipäät näyttivat uupuvan kokonaan. Kuitenkin aika moni ruuvi on nykyään joku muu kuin suora. 


Juuri äsken tuli fillarilla n. kymmenen kilometriä ja rapiat. Vein nimittäin pakun huoltoon. Siinä pitää vaihtaa jakopääremmi ja alapallonivel sekä katsoa että auto on muutenkin kunnossa, koska se pitää viedä leimalle. Katsastussedät tuppaavat tutkimaan vanhojen tätien vanhoja autoja mikroskoopilla.

Huomenna sama reissu on sitten toisinpäin. Lähden polkemaan kaupungista kohti huoltamoa, kun huoltaja setä antaa luvan.

Juuri nyt ajattelin lähteä vähän metsään.Kommentit

  1. Moikka Viismummoista. Kun/jos joudut ostamaan ruuveja työhösi, pyydä samalla ruuveihin sopiva meisseli tai ruuvinvääntimeen sopiva hylsy kyseisille ruuveille. Täällä kun ainakin paikallisessa "naulakaupassa" on ehkä eniten TORX kannalla olevia ruuveja. Käväsin äsken katsomassa RUUVIMEISSELI sivustosta kuinka monta erilaista kantaa voi olla ruuveissa. Niitä oli huimaavat 23 erilaista. Ehkei kaikkia ole meilläpäin ( savossa ) käytössä. Itse tunnistin käyttäneeni kuutta erilaista. On joitakin ruuvilaatikoita joissa saa mukana sopivan osan ruuvinvääntimeen. Ristipäitäkin kun on erilaisia. Älä ota tätä loukkauksena, voithan olla vaikka minkälainen mestari, mutta itseäni harmitti kun ostin vääränlaisia ruuveja kun miehisistä myyjistä joistakin oli kiva "juoksuttaa" mummelia. Vaikken mestari olekaan missään, teen hommia yritys ja erehdys pohjalta. Nykysin eivät naulakaupassa enää viitsi höntittää, annoin senverta kiukkusta palautetta myyjälle ja lupasin vastaisuudessa tehdä vähätkin ostokseni muualla, jos ei tahti muutu. Luulis kaupallekin olevan asiakkaat tärkeitä, vaikkei jalkovälissä olis sitä "heiluvaa".

    VastaaPoista
  2. En suutu ollenkaan. Ruuvien kantoja on tosiaankin paljon erilaisia! Noissa Lidlin vääntimissä oli hyvä valikoima erilaisia vaihtopäitä ja ostinkin sitten sen takia justiinsa näitä pakkauksia. Nyt saa olla aika erikoinen kanta, että tältä tädiltä ei löydy siihen sopivaa väännintä.

    Kyllä ne täällä pohjanmaallakin osaavat meitä mummoja juoksuttaa. Yksi yksityinen rautakauppa on tässä ihan kulmilla ja siellä ne suhtautuvat ostoksiini aina erittäin avuliaasti ja neuvovat tekemään järkeviä valintoja. Paikallisessa ison ketjun kaupassa olen muutaman kerran lähtenyt kävelemään, kun olen kysynyt jotakin tavaraa, niin setä (yleensä se on ollut setä) on viitannut sormella, että tuotapäin löytyy...Onneksi siellä ei ole pakko käydä. Oikeastaan nautin ajatuksesta, että nyt kun oikeasti ostelenkin vähän enemmän, voin käydä ihan muualla. Muistavat kyllä aina laittaa kyselyä, että oliko palvelu hyvää....

    Isompiin ostoksiin lainaan naapurin setää mukaan asiantutijaksi kauppaan. Silloin saa yleensä parempaa palvelua.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti