Perennapenkin suunnittelu Koristevadelma rehottaa erittäin runsaana. Se tavallaan katkaisee pihan. Luultavasti sitä ei ole juurikaan leikattu, vaan sen on annettu kasvaa villinä ja vapaana. Marjapensaat ovat keskellä pihaa. Paikka on sinänsä ihan mukava. Ainakin aurinkoa piisaa.


Pihalla on kaksi suurta kiveä ja muutama pienempi. Olen ajatellut hyödyntää niitä kun istutan kukat uudelleen. Yritän saada ryhmiteltyä kasveja niiden pituuden ja kukinta-ajankohtien mukaan. Kukkapenkit talon seinustalta siirrän muualle. Ne ovat aivan liian lähellä kivijalkaa ja vaarana on, että ne tukkivat hirsitalolle elintärkeät ilma-aukot.

Ideapihat-sivustolla on vinkkejä pihan sunnitteluun.

Leenan puutarha-blogissa on juttu nimeltä Kukkapenkkien lumottu maailma.

Englantilaiset ovat puutarhan ystäviä ja hakusanalla garden planning löytyykin toinen toistaan hienompia pihasuunnitelmia.  Garden plans and design vaikuttaa aika hyödylliseltä sivustolta. 

 Kuvan lähde: http://prod-uc.myob.net/363f7c2e72130ff4e9ecc62bf10ea755/gallery/1358844703-Garden-Designs.jpg-original.jpg

Garden plans

Hahmottelin omaa alkeellista kukkapenkkiäni ja kasvikarttaa tämän kiven ympärille. Taakse keskelle tulee keisarinkruunua. Se siirtyy sinne seinän vierustalta. Sen molemmille puolille siirrän pionit. Toiselle puolelle vaaleanpunaisen ja toiselle puolelle punaisen. Näiden ympärille laitan sitten ne seinällä roikkuneet puiset kehikot. Pioni nimittäin tarvitsee tukea. Ja sitten tarha-alpi saa paikkansa unikoiden edestä. Se kukkii unikkojen jälkeen. Ehkä mietin tätä järjestystä vielä. Pionien eteen tulee jotakin kivikkokasvia, joita näyttää olevan siellä sun täällä pihassa.
Kuvan lähde: http://www.home-garden-design-plans.com/images/flagstone-patio.jpg
Sivusto: http://www.home-garden-design-plans.com/Pionien viereen laitan unikot. Ne kukkivat juuri ennen pioneja ja siemenkodat jäävät törröttämään mukavasti.

Ehkä sitten tähkäpää-alpi löytää paikkansa kivikkokasvien ohella tästä penkistä. Jos menee pieleen, niin ainahan niitä voi sitten siirrellä, jos säilyvät hengissä.

Kasvihuoneen paikka on ilmiselvästi lähellä mansikkmaata. Siinä olevan kukkapenkin pohjan hyödynnän kasvihuoneen pohjana. Tulevana keväänä siihen tulee luultavasti lavapuutarha. Eli tällaiset lavakauluslaatikot, joihin istuttelen jotakin pientä ja mukavaa. Kasvihuone tulee sitten chileille, tomaateille ja paprikoille. 


Kuvan lähde: http://2.bp.blogspot.com/-Mof9xu8Yo0w/T9eMzzPgxnI/AAAAAAAAF2g/7ZO3P20m-D0/s1600/565_OKP.jpg 
Blogi Oravankesäpesä

Haluan omaan pihaani ehdottomasti omenapuita. Jo pelkästään omenan kukat ovat niin ihania, että kannattaa istuttaa muutama omenapuu.  Laitan ne talon eteläpäätyyn. Siellä ne ovat myös talvella parhaiten suojassa.


Plan a garden app


Lähetetty Windows Phonesta
Kommentit