Myllerrys mökkikeittiössä jatkuu


Sain  tuvassa hieman paikkoja järjestykseen.  Noin niinkuin päällisin puolin. Postauksessa hyrskyn myrskyn vähän siitä, mitä tein.

Jääkaappi on nyt siis pesty ja laitettu töpseliin. Nyt voi sitten jättää jo ruoatkin mökille eikä kaikkea tarvitse kantaa edestakaisin kylmälaukussa. 

Pesin myös hellan ja lieden. Setti on käytännössä aivan uusi. Gorenjen valovirralla toimiva lattialiesi. Neljä levyä ja uuni. Hyvän oloinen. Testasin, kun keitin porkkanoita loimulohen seuraksi. Toinen testaus oli kun minulla oli kolme levyä samaan aikaan päällä ja kaikki toimi hienosti.

Ehkä haluaisin tuonne kuitenkin kaasulieden ja voisin myydä tämän Gorenjen edullisesti. No tätä harkitsen. Ehkä ostan sitten kaasulieden, kun tämä on aika uusia. Pitää miettiä nyt vähän tarkemmin ennen kuin tekee näitä päätöksiä.


Kerroin myöskin tuossa postauksessa mitä olen ajatellut tehdä tuossa tuvassa. Seuraavaksi huonekalut siis rahdataan pois,  sitten on suunnitelmissa mm.:
- maalataan katto valkoiseksi, tämä tehdään ensin, että ei tarvitse suojella paikkoja niin paljon.
- puretaan seinistä paneelit pois (jos joku tarvitsee paneelia jonnekin, niin tämän saa hakea, kulkeutuu pakulla  tarvittaessa myös Vaasaan. Kuljetuskustannukset laskutan. Ota yheteyttä sähköpostiin  otto.thekissa(@).gmail.com tai laita yksityisviesti viesti G+-tilin kautta Tädin eläintarhaan. Jos käytät sähköpostia, muista poistaa sulkeet @-merkin ympäriltä.)
- irroitetaan tapetit, niin että seinät saadaan hirrelle
- slammataan takka niin että siitä tulee valkoinen, olen tähän kysynyt neuvoa ja luultavasti kokeilen tehdä sen itse, mottona mitä nainen ei osaa, sitä ei tarvitse osatakaan. Apua toki otetaan vastaan, mutta videoiden  opastuksella ja asiantuntijoita haastattelemalla... Riski on, että pieleen menee.
- lattialla on ainakin kolme kerrosta muovimattoja, siispä ne pois ja lankut esiin. Lattian hiomista en ryhdy yrittämään itse. Siihen palkkaan nöyrästi ammattiapua.
- tuvassa olevat huonekalut maalaan todennäköisesti valkoiseksi
- etsin valkoisia verhoja tupaan. Ehkä niissä voisi olla ihan pienenpieni ripaus sinistä. Löysin jo  kirppikseltä yhdet, mutta niitä pitäisi löytää toinen samanlainen pari, joten ne päätyvät luultavimmin eteiseen.
- keittiökin siirtyy ehkä toiseen nurkkaan. Koska kaapit joudutaan kuitenkin ottamaan pois, niin siirtämistä ei tarvitse erikseen duunata. Tämä on  vedettömän talon hyvä puoli: keittiötäkin voi liikuttaa paikasta toiseen sen mukaan, miltä milloinkin tuntuu. No oikeasti ei sentään, mutta jotenkin olisi mukava saada keittiö niin, että  siihen liittyvät toiminnot ovat kaikki samassa osassa tupaa. 

Tekemistä on siis  vielä hurjan paljon, mutta on kuitenkin kiva saada joitakin pieniä omannäköisiä elementtejä paikoilleen ja vähän visiota siitä, mitä tehdä seuraavaksi.
Nyt alussa täytyy käyttää tämä kriittinen energia hyväksi. Kun mökillä on ollut pitkään sen puutteet ja piirteet alkavat tulla tutuiksi eikä välttämättä enää viitsi nähdä vaivaa minkään asian muuttamiseksi. Ja eikös sitä sanota, että hyvin suunniteltu on puoliksi tehty.


Ja ulos on suunnittelilla kesäkeittiö, jonne tulee tiskiallas, savustusuuni ja ehkäpä puuhella. En vielä tiedä. No tiskialtaan kävin jo ostamassa kierrätyskeskuksesta. Meinasin vähän kiehahtaa siellä. Tiskialtaita saa kirppikseltä n. 10-20 €. Tori.fi:ssä on joskus ilmaiseksikin. Nämä rosvot pyysivät siitä 25 €. Totesin, että ilmaiseksi saatte ja pidätte korkeampia hintoja kuin yksityiset. Käännyin kannoillani ja sanoin että pitäkää pöytänne jatkan etsimistä kirppikseltä, josta en valitettavasti voinut sitä pöytää edellisellä kerralla ostaa ja se oli mennyt. Oli liikenteessä Volvolla ja se oli jo aivan täynnä tavaraa eikä siellä ollut tiskipöydän kokoista aukkoa missään. No en ole koskaan saanut äkkinäisestä pyörähtämisestä 10 €:n tiliä. Nyt sain. Tiskipöytä lähti 15 €:lla.









Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit