Siirry pääsisältöön

Lisää myllerrystä luvassa

Lasipullot ovat hyvä säilytyspaikka myös mökin kuivaelintarvikkeille. Ne on helppo täyttää kaupungissa eikä mökillä tarvitse säilyttää mitään sellaista irtonaista, mihin pieneläimet (hiiret ja rotat) pääsevät käsiksi.Oikeastaan tämän kirjoituksen voisi otsikoida Paljon lisää myllerrystä tulossa.

Mökillä käynyt hyvä ystäväni suositteli siirtämään kukkapenkit pois seinän vierestä ja kaivamaan kivijalan reilusti esiin ja varmistamaan, että tuuletusaukot ovat auki. Siinä oli vastaus kysymykseeni, onko kivijalkaa mullattu liikaa. Jaaha. Mistäs löytyy reipas ja komea naapurin (talon)mies sitä kukkapenkkiä siirtämään? Eli työtä on luvassa. No haba kasvaa ilman kuntosalia takuuvarmasti. Täytyisi vaan hankkia vähän suurempi kottikärry, jotta ei joudu ihan jatkuvasti tyjentämään sitä.

Vakavasti ottaen tulevana keväänä viimeistään, ellei jo kuluvana syyskesänä, täytyy  miettiä tätä kukka-asiaa. En vaan ole kovin hyvä noiden kukkapenkkien kasvisuunnitelmien kanssa, mutta jotenkin täytyy miettiä, että pidemmät kasvit tulevat taakse ja lyhyemmät eteen. Ja mielellään niin, että penkissä piisaa kukkia jatkuvasti: kun yksi lopettaa, niin toinen aloittaa. Se vaatii hieman perehtymistä kasvien kukinta-aikoihin. Samoin värimaailma pitäisi olla jotenkin yhtenäinen. En pidä siitä, että kaikkea tungetaan sekaisin. Ja lisäksi kasvien täytyisi olla jollakin tavalla siihen aikakauteen kuuluvia, mitä talokin eli  1900 -luvun alkupuoliskolle.

Penkkien paikka on vielä vähän mietinnässä. Haluaisin, että tällaisille istutuksille olisi yksi ihan oma reilu alueensa eikä niin, että kukkia on siellä ja täällä. Tosin sitten on mietittävä hieman sitäkin, mikä kasvi tulee toimeen missäkin olosuhteissa... Taitaa olla liian iso pähkinä purtavaksi juuri nyt.

Alustavaa toivelistaa

Kesäkeittiö, jonne tulee tiskipöytä ja ehkä vähän tulisiojakin. Ainakin savustukseen paikka. Ehkä vanhanajan puuliesikin. Olen katsellut kuvia toinen toistaan hienommista kesäkeittiöistä. Olen kaiken runsauden keskellä jo ihan sekaisin kuin seinäkello. Esim. tässä pieni torppa rannalla-blogissa olevista kuvista löytyy mm. tämä  yksinkertainen kesäkeittiö. Itse haluan hieman monimutkaisemman, koska olen monimutkainen ihminen, mutta idealtaan kiva tiskipaikka.

Lähde: https://pienitorpparannalla.files.wordpress.com/2013/04/skc3a4rgc3a5rdskc3b6k_rect540.jpeg

Katso koko postaus tästä linkistä.

Ehkä pihan perälle kannattaisi rakentaa/rekennuttaa sellainen pohjalaiseen pihapiiriin perinteisesti kuuluva vajakompleksi, jossa olisivat kaikki tarpeellinen sauna, puuvaja ja työkaluvarasto. Sellainen jotenkin vain kuuluu pohjalaiseen ympärisöön. Siinä voisi sitten olla myös kompostikäymälä. Kesäkeittiö voisi sijaita sitten tässä samaisessa rakennuksessa. Pihasta saisi nämä useat viritykset pois ja yhtenäistä pihatilaa jäisi vähän enemmän... vaikkapa nurmikolle.

Nykyisellään piha on liian rikkonainen. Siinä on pieni mökki siellä ja täällä, kukkapenkki täällä ja siellä... koristepensaita, marjapensaita ja kaikkea sen sellaista. 


Tomaateille ja kurkuille sekä paprikoille haluan kasvihuoneen. Olen metsästänyt ikkunalaseja ja sopivan oloiset löytyivätkin tori.fi-sivustolta. Täytyy ottaa selvää, vieläkö ne ovat myymättä.


Ovi täytyy vaihtaa. Tämä on jo aika pitkällä. Ovi on hankittu ja lukkopesä irroitettu uudesta ovesta ja lukkosepältä on haettu lukko ja avaimet sarjoitettu ja vara-avaimet teetetty. Oven paikalle laittamiseen tarvitsen myös jonkun reippaan tyypin avuksi. Tosin eteisen remppa täytyy tehdä ennen kun ovi vaihdetaan, joten taitaa mennä tulevalle kesälle.Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…