Lisää myllerrystä luvassa

Lasipullot ovat hyvä säilytyspaikka myös mökin kuivaelintarvikkeille. Ne on helppo täyttää kaupungissa eikä mökillä tarvitse säilyttää mitään sellaista irtonaista, mihin pieneläimet (hiiret ja rotat) pääsevät käsiksi.Oikeastaan tämän kirjoituksen voisi otsikoida Paljon lisää myllerrystä tulossa.

Mökillä käynyt hyvä ystäväni suositteli siirtämään kukkapenkit pois seinän vierestä ja kaivamaan kivijalan reilusti esiin ja varmistamaan, että tuuletusaukot ovat auki. Siinä oli vastaus kysymykseeni, onko kivijalkaa mullattu liikaa. Jaaha. Mistäs löytyy reipas ja komea naapurin (talon)mies sitä kukkapenkkiä siirtämään? Eli työtä on luvassa. No haba kasvaa ilman kuntosalia takuuvarmasti. Täytyisi vaan hankkia vähän suurempi kottikärry, jotta ei joudu ihan jatkuvasti tyjentämään sitä.

Vakavasti ottaen tulevana keväänä viimeistään, ellei jo kuluvana syyskesänä, täytyy  miettiä tätä kukka-asiaa. En vaan ole kovin hyvä noiden kukkapenkkien kasvisuunnitelmien kanssa, mutta jotenkin täytyy miettiä, että pidemmät kasvit tulevat taakse ja lyhyemmät eteen. Ja mielellään niin, että penkissä piisaa kukkia jatkuvasti: kun yksi lopettaa, niin toinen aloittaa. Se vaatii hieman perehtymistä kasvien kukinta-aikoihin. Samoin värimaailma pitäisi olla jotenkin yhtenäinen. En pidä siitä, että kaikkea tungetaan sekaisin. Ja lisäksi kasvien täytyisi olla jollakin tavalla siihen aikakauteen kuuluvia, mitä talokin eli  1900 -luvun alkupuoliskolle.

Penkkien paikka on vielä vähän mietinnässä. Haluaisin, että tällaisille istutuksille olisi yksi ihan oma reilu alueensa eikä niin, että kukkia on siellä ja täällä. Tosin sitten on mietittävä hieman sitäkin, mikä kasvi tulee toimeen missäkin olosuhteissa... Taitaa olla liian iso pähkinä purtavaksi juuri nyt.

Alustavaa toivelistaa

Kesäkeittiö, jonne tulee tiskipöytä ja ehkä vähän tulisiojakin. Ainakin savustukseen paikka. Ehkä vanhanajan puuliesikin. Olen katsellut kuvia toinen toistaan hienommista kesäkeittiöistä. Olen kaiken runsauden keskellä jo ihan sekaisin kuin seinäkello. Esim. tässä pieni torppa rannalla-blogissa olevista kuvista löytyy mm. tämä  yksinkertainen kesäkeittiö. Itse haluan hieman monimutkaisemman, koska olen monimutkainen ihminen, mutta idealtaan kiva tiskipaikka.

Lähde: https://pienitorpparannalla.files.wordpress.com/2013/04/skc3a4rgc3a5rdskc3b6k_rect540.jpeg

Katso koko postaus tästä linkistä.

Ehkä pihan perälle kannattaisi rakentaa/rekennuttaa sellainen pohjalaiseen pihapiiriin perinteisesti kuuluva vajakompleksi, jossa olisivat kaikki tarpeellinen sauna, puuvaja ja työkaluvarasto. Sellainen jotenkin vain kuuluu pohjalaiseen ympärisöön. Siinä voisi sitten olla myös kompostikäymälä. Kesäkeittiö voisi sijaita sitten tässä samaisessa rakennuksessa. Pihasta saisi nämä useat viritykset pois ja yhtenäistä pihatilaa jäisi vähän enemmän... vaikkapa nurmikolle.

Nykyisellään piha on liian rikkonainen. Siinä on pieni mökki siellä ja täällä, kukkapenkki täällä ja siellä... koristepensaita, marjapensaita ja kaikkea sen sellaista. 


Tomaateille ja kurkuille sekä paprikoille haluan kasvihuoneen. Olen metsästänyt ikkunalaseja ja sopivan oloiset löytyivätkin tori.fi-sivustolta. Täytyy ottaa selvää, vieläkö ne ovat myymättä.


Ovi täytyy vaihtaa. Tämä on jo aika pitkällä. Ovi on hankittu ja lukkopesä irroitettu uudesta ovesta ja lukkosepältä on haettu lukko ja avaimet sarjoitettu ja vara-avaimet teetetty. Oven paikalle laittamiseen tarvitsen myös jonkun reippaan tyypin avuksi. Tosin eteisen remppa täytyy tehdä ennen kun ovi vaihdetaan, joten taitaa mennä tulevalle kesälle.Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit