Siirry pääsisältöön

Lähialuematkailua


Peräseinäjoki on n. 100 kilometrin matkan päästä Vaasasta. Siellä on Kalajärvi -niminen paikka, jossa on karavaanialue, grillipaikkoja, mökkejä vuokrattavana, järvi, minigolfrata ja kaikkea muuta. 

Törmäsimme junnun kanssa työkaveriini grillipaikalla, joka oli siellä miehensä kanssa kävelemässä lenkkiä järven ympäri.

Junnu ui, pelasi minigolffia ja söi kasan pihvejä. Pari possun ulkofiléestä grillattua pihviä  ja pari broilerin minuuttipihviä.


Maustoin pihvit itse. Possu sai pinnalleen hieman paprikajauhetta, valkopippuria sekä suolaa ja öljyä.
Broilerin minuuttipihvit marinoin curryn, valkosipulin, pippurisekoituksen, provence-mausetesekoituksen, hunajan ja suolan kera. Tietenkin tippa öljyä, jotta mausteet tarttuvat kunnolla lihan pintaan.


Kalajärvi on ihan kiva paikka, mutta jotenkin näistä peräkylän paikoista jää vähän sellainen vaillinainen olo. Vesiliukumäki ei ollut toiminnassa. Golfradan vesilaitteet eivät olleet toiminnassa jne. Näitä erilaisia matkailupaikkoja lähdetään tekemään turistimassat silmissä kiiluen ja todellisuus on sitten se, että rahat lopuu, kun golffiakaan ei käy pelaamassa kuin muutama ihminen päivänä aikana.

Resurssit hiipuvat ja kun palvelutarjontaa supistetaan ja sen sellaista, niin kohta sitten saa laittaa lapun luukulle.

Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…