Siirry pääsisältöön

Näinhän ne huolet kaikkoavatIltalehdessä kerottiin, että poliisi on selvittänyt Vaasan syksyisen autojen naarmuttamissarjan. Poliisi epäilee tekijäksi 30-vuotiasta miestä. Esitutkinnassa tutkittavana on ollut 150 lähinnä henkilöautoihin kohdistunutta vahingontekoa. Useat autot ovat olleet uudehkoja tai kalliimman luokan menopelejä. Autoihin on tehty vahinkoa viiltämällä niitä terävällä esineellä. Joihinkin autoihin on tehty myös muuta vahinkoa esimerkiksi rikkomalla peilejä.

 Mies on kuulusteluissa myöntänyt naarmuttaneensa Palosaarella ja Vaasan keskustan tuntumassa autoja. Motiivin selvittäminen on vielä kesken. Poliisin mukaan yhdeksi syyksi on ilmennyt se, ettei miehen oma taloudellinen tilanne ole hänen toiveidensa mukainen. Tämä on aiheuttanut miehessä stressiä ja sen, että hänellä on ollut tarve naarmuttaa tuntemattomien autoja. (Lähde: Iltalehti.)

Ja kun tätä  juttua lukee, niin ei voi miettiä muuta kuin sitä, että on sitä joillakin ihmisillä tosiaan muumit karanneet laaksosta. Jos taloudellinen tilanne on jo kerran valmiiksi surkea, niin eikö logiikka toimi niin, että jos hankkii itselleen lisää ongelmia, niin siitä ei ainakaan se talous kovin radikaalisti parane.


Yli 150 auton naarmuttamiseen menee jo ihan tunneissakin mitattuna aikaa muutaman työviikon verran. Jos tämä jeppe olisi autojen naarmuttamisen sijaan ryhtynyt vaikkapa keräämään pulloja, niin tädin logiikalla hänen olisi pitänyt saada joka päivä kerättyä tyhjiä pulloja esim. 15 kpl *0,20 € = 3€/päivä ja jos hän olisi saanut joka päivä kasaan tuon 3 € *365=1095, niin hänellä olisi ollut reilu tonni tuhlattavaa vuoden lopussa.

Sillä olisi voinut sitten tehdä vaikkapa matkan etelän lämpöön tai maksaa muutama pikavippi pois.

Surullista oikeasti, että vintti pimenee.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…