Siirry pääsisältöön

Poliisilakimies Pena puhuu niin asiaa


Iltalehdessä julkaistiin räväköistä kannanotoistaan tunnetun, poliisilakimies Pena -nimimerkillä kirjoittavan virkamiehen juttu rajujen riitojen seurauksista. Se, mitä Pena kirjoittaa, on niin totta. "Levy jää ns. päälle lähes aina miehelle." Mies on saattanut mollata vaimoaan vuosikymmeniä, terrorisoida lapsiaan sen kun on ehtinyt. Ja sitten kun se paska akka tajuaa viimein, että mikään ei tule koskaan muuttumaan ja pakkaa tavarat ja liukenee muihin maisemiin, alkaa pitkä piina. Mitkään keinot eivät ole tällaiselle miehelle vieraita. Jos on sen ikäisiä lapsia, että niiden huoltajuudesta voidaan kiistellä, sitä tehdään ja lapsia käytetään muutenkin aseena sen kun ehditään. Valehdellaan enemmän kuin laki sallii. Viranomaista käytetään kiusanteon välineenä, ei huolehdita omista velvoitteista ositukseen liittyen jne. Parhaassa tapauksessa mukana on koko suku ja muu lähipiiri yritetään sekoittaa mukaan omaan pahaan oloon.

Tässä lainaus Penan kirjoituksesta Iltalehden sivustolta:

- Osalle eronneista, lähes aina miehelle, jää niin sanotusti levy päälle. Ei osatakaan olla sillä tavalla erossa siitä ex-puolisosta kuin pitäisi, Pohjois-Karjalan poliisin Facebook-sivulla julkaistussa tekstissä kerrotaan.
Kirjoituksessa nostetaan esille tapaukset, joissa ex-puolisoiden välille kehittyy eron jälkeen rajuja riitoja. Erot voivat pahimmillaan johtaa vakaviin tekoihin.
- Ryhdytään seurailemaan ex-puolison elämää, tehdään kiusaa ja häiritään kaikin tavoin, tehdään vahinkoa ja pahimmassa tapauksessa uhkaillaan ja jopa toteutetaan uhkaukset, kirjoituksessa luetellaan.
- Pyritään tekemään hänen elämänsä mahdollisimman hankalaksi. Ja jos tälle ilmaantuu uusi kumppani, niin siinäpä vasta otollinen kohde kiusanteolle. Tähän leikkiin osallistuvat naispuoliset eksätkin, poliisilakimies kirjoittaa.
Tapaukset johtavat yleensä rikosilmoituksiin ja lähestymiskieltojen hakemiseen.
- Rikosnimikkeitä on löytynyt kotirauhan rikkomisesta kunnianloukkaukseen ja vahingonteoista laittomiin uhkauksiin ja pahoinpitelyihin. Perättömiä ilmiantoja poliisille ja lastensuojeluun.
Tarkkailua, seuraamista ja vainoa
Kirjoituksessa muistutetaan uusista rikosnimikkeistä.
- Vuoden alussa tuli voimaan kaksi uutta rikosnimikettä, jotka soveltuvat näihin kadonneen levyn pyörittäjiin. Tarkoitus on tietysti se, että rangaistuksen pelossa kiusanteko ja häirintä loppuvat, tai oikeammin eivät koskaan alakaan.
Jutussa kerrataan rikosnimikkeen perustelut:
- Se, joka häirintätarkoituksessa toistuvasti lähettää viestejä tai soittaa toiselle siten, että teko on omiaan aiheuttamaan huomattavaa häiriötä tai haittaa, voidaan tuomita viestintärauhan rikkomisesta enintään kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen. Se, joka toistuvasti uhkaa, seuraa, tarkkailee, ottaa yhteyttä tai muuten näihin rinnastettavalla tavalla oikeudettomasti vainoaa toista siten, että se on omiaan aiheuttamaan vainotussa pelkoa tai ahdistusta, voidaan tuomita vainoamisesta enintään kahdeksi vuodeksi vankeuteen. Kummankin rikoksen täyttyminen edellyttää toistuvuutta ja ainakin jossain määrin häiriön tai haitan tai pelon ja ahdistuksen aiheutumista, joten yksittäisestä tekstiviestistä tai satunnaisesta kohtaamisesta ei voi lähteä ilmoitusta tekemään.

Poliisin mukaan vastaavia rikoksia kirjataan Suomessa satoja vuodessa.
- Rikosten määriä on aika vaikea käsittää, kun osapuolet ovat pitkään olleet toisilleen niitä tärkeimpiä ja rakkaimpia ihmisiä maailmassa ja lasketelleet niitä myötämäkiä ties miten pitkään samalla pulkalla. Ihminen on monessakin suhteessa aika erikoinen eläin, poliisilakimies päättää kirjoituksensa.
- Monesti lupaukset unohtuvat varsinkin niissä vastamäissä.
JOSEFIINA BARAKA
(@)ILMEDIA.FILähetetty Windows Phonesta

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…