Lamppuja kattoon


Kuluvana syksynä olen sitten laittanut lamppuja kattoon oikein urkalla. Viimeisin tuli ruuvattua eilen. Meinasi olla aluksi vähän teknisiä ongelmia johdon pituuden kanssa, mutta kuppi teetä ja uusi yritys avittivat kummasti asiaa.

Joku epäili, että osaanko laittaa lampun kattoon. Tokaisin siihen, että minä sentään opetan sähköinsinöörejä tai siksi aikovia, joten eiköhän lampun laittaminen onnistu. ;) 

Sen olen päättänyt, että jos joskus vielä muutan, laitatan uuteen asuntooni ne pistokeet kattoon, että ei tarvitse kuin työntää se paikoilleen ja laittaa lampun pidike koukkuun ja piilottaa ylimääräinen johto kuppiin.
En kyllä tajua, että miksi niitä ei ole alunperin tajuttu laittaa pistokkeiksi.  Ehkä ihmisen lapsella aina kestää aikansa ennen kuin se oivaltaa. Näissä kiinalaisvalmisteisissa lampuissa on vaan se ongelma, että siellä ovat molemmat johdot samanvärisiä. Se on mielestäni kyllä aika takapuolesta. Miksi tällaisten valaisimien maahantuontia ei estetä/miksi niitä johtoja ei pidä päällystää tuvavärillä? Meillä on sähöturvallisuudesta huolehdittu siten, että toinen johto on sininen ja toinen ruskea. 

Nollajohtimen tunnusväri (N) on yleensä sininen/vaaleansininen. Vaihejohtimen (L/L1) perusväri on ruskea.

Se on paljon helpompaa, kun roikkua siellä katossa ja miettiä, että kumpikas tuo N nyt olikaan...Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit