Siirry pääsisältöön

Vadelmia, lisää vadelmia


Olispas löydetty tämä vadelmapaikka, joka löytyi eilen, viikkoa aiemmin! Tänään ja eilen yhteensä 15 litraa vattuja! Tuolta olisi tullut vaikka kuinka paljon. Nyt vaan alkaa aika olemaan vähän ohi. Toisaalta tulevana kesänä sitten on paikka, jossa voi käydä kurkistamassa.


Junnuassari oli mukana eilen, mutta hän kyllästyi oitis. Saaliina hänellä vajaa litra. Hän söi voileipiä, pomppi kivillä ja sitten hän yritti houkutella Viuhkaa pois metsästä. Oli sanonut, että kuule äiti vaan poimii eikä se lähde pois. Neidin toive toteutui kuitenkin nopeammin, mitä täti olisi toivonut: sadekuuro ja ukkonen ajoivat meidät pois metsästä.

Tänään uusi yritys. Junnu meni kaverikylään ja aikuiset metsään. Saaliina 10 kpl litran pussukkaa. No ukkoskuuro jällen työnsi meidät kotikonnuille. Hmm... kun pääsimme kaupungin puolelle, tiet olivat ihan kuivia ja aurinko helotti. Sateesta ei jälkeäkään koko päivänä. On tämä Vaasa tosiaan aika mielenkiintoinen paikka.
 


Huomenna tuonne ei taida enää kannattaa mennä... tai jos, niin se taitaa olla sitten se viimeinen kerta.Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit

 1. Evääthän on ne kaikkein tärkeimät :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sanos muuta. Kyllä ne eväät maistuvat vähän isommallekin metsässä erittäin hyvältä.
   ;)

   Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…