Täti ja Viuhka viljelevät maata

Hau Kamut!

Maailma on tosiaan vähän vinksallaan. Enää eivät säätiedotukset pidä paikkaansa eikä sitä näköjään voi tädinkään käytöstä enää pitkällä tähtäimellä ennustaa. Meidän täti ei ole mitään maanviljelijäainesta, vaikka se on maalta kotoisin ja se tekee jotakin sen suuntaista, mistä voisi äkkinäinen luulla, että maanviljelys on lähellä sen sydäntä.
Nyt on kuitenkin tapahtunut sellainen outo juttu, että täti ja Viuhka ovat ryhtyneet maanviljelijöiksi. Ne vuokrasivat yhdessä palstan jostakin paikasta, jonne mua ei oteta ollenkaan mukaan. Otettaisiin kuulemma joka ilta, jos osaisin olla hiljaa ja istua paikoillani kun käsketään. 
Maa on aika savista ja täti sanoi, että siitä ei hyvää seuraa. Viuhka on lapioinut ja kärränyt turvetta. Se alkoi sitten yhtenä iltana, hiekkaa lapioidessaan, vähitellen epäilemään, että kuuluukohan tällainen hiekan ja turpeen lapioiminen ollenkaan tanssikurssiin. (Ilmeisesti alkoi palata takaisin tajuihinsa valssin ja tangon pyörteistä.)

Täti sanoi, että luultavasti ei ja jos se olis Amerikassa, niin se voisi ruveta vaatimaan korvausta Viuhkasta, että  kurssiesitteessä ei ole mainintaa siitä, että voi joutua jonkun ihan ventovieraan tädin kanssa perunanistutuspuuhiin.Viuhka mietti hetken ja totesi, että ehkä Suomessa ei kannata ryhtyä haastamaan tällaisesta asiasta kurssin järjestäjää oikeuteen.

Junnuassari haluaa istuttaa salaattia. Ja se siis pääsee mukaan tuonne palstalle. Elämä on TOSIAAN TOSI epäreilua.
Koeviljelyä sanoi täti. Tädille tuli pellonreunalla mieleen sen lapsuus perunanistutuksessa ja sitten syksyt perunannostokoneen päällä, jossa piti seisoa aamusta iltaan. Välillä sai käydä syömässä ja pissalla. Oli kylmää ja jos satoi, oli myös tosi kuraista.

Alan vähitellen ymmärtää tätiä. Ankea lapsuus maalla. Ei mitään muuta huvitusta kuin perunanistutus ja perunannosto. Muuten päivät ovat olleet ihan samanlaisia. Ei siis ihme, että se menee ihan sekaisin, kun mä järjestän sille vähän viihdettä, vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Olisi iloinen, että sen elämä on muuttunut niin jännittäväksi.
Viuhka ja täti istuttivat myös pussillisen sipuleita ja muutaman rivin porkkanaa ja sitten on tarkoitus istuttaa punajuuria ja salaattia, pinaattia ja sen sellaista.Luultavasti ne ovat ostaneet ihan liikaa niitä siemeniä. Ne eivät millään mahdu tuonne. Tai sitten niiden olisi pitänyt vuokrata vähän isompi palsta.

Viuhka on tehnyt kyllä pääasiassa kaiken työn. Täti on ilmestynyt pellonreunalle satunnaisesti ja silloinkin ilman työkaluja. Sellainen se on. Sietäisi Viuhkan varoa. Ja hyvin herkästi täti on ottanut maatalousneuvojan roolin. Alkaa vähitellen säälittämään tuo Viuhka. Tädin kanssa ei ole helppoa.


Terveisin

Ronja
puutarhakoira


Lähetetty Windows Phonesta

Kommentit