Tartu hetkeen, elämä on täällä tänään

Arjesta ja sen onnistumisesta ja epäonnistumisesta  on kirjoitettu hyllymetreittäin ja siitä on puhuttu tolkuttomasti. Syykin on selvä. Ihminen nimittäin aika usein näyttää elävän tullakseen onnelliseksi. Hän ei osaa olla onnellinen elämästään sellaisena kun se tulee ja hyväksyä siihen kuuluvia itsestä tai muista riippuvia tai riippumattomia mustia tai vähän harmaampia raitoja. Valitettavan usein  kuvitelma onnellisuudeta tai onnettomuuden syystä saa ihmisen tekemään ääritekoja. Toista ihmistä pidetään oman onnellisuuden välttämättömänä ehtona. Tästä seuraa, siis ei väistämättä mutta ääritapauksissa, tilanteita jotka saattavat vaikuttaa negatiivisesti koko loppuelämään. Kaikkien pahimmassa tapauksessa loppuelämää ei edes tule.

Cuando repites un error, ya no es un error: es una decision!
Lähde: Paulo Coelho/FB

Onnellisuuden lisäksi elämisen päämääristä mainitaan aika usein ruoka. Ehkä se on helpompi esimerkki tai ainakin emotionaalisesti helpompi hyväksyä. Sanotaan nimittäin niin, että jotkut ihmiset kun elävät syödäkseen ja toiset syövät elääkseen. Sama tilanne siis kuin suhteessa onnellisuuteen.

Näissä sanaleikeissä on tärkeä viesti meille. Sitku elämää elämällä voi pahimmassa tapauksessa jumittaa itsensä loppuelämäkseen paikoilleen ja joutua elämään juuri sellaista pelkäämäänsä elämää. Odottamaan turhaan ihmettä, jota ei kotona istuen ja menneitä surren koskaan tule. Mitä lähempänä elämässään on iltahämärän puolella sen surullisempaa se tietenkin on.

Nämä 15 asiaa estävät olemasta onnellinen
Jos nyt oikein ymmärsin, kun onnesta tulee tavoite, jää elämä väliin. Asiat tapahtuvat sitku on tapahtunut sitä ja tätä ja aina sitten löytyy selitys sille, miksi joku asia ei toteutunutkaan. Muuten kyllä mutku... Lopuksi sitten katsotaan elämää taaksepäin ja itketään, että voiku olisi sittenkin toimittu ajoissa. Silloin kun se tilanne oli siinä sen ohikiitävän hetken.

Elämä ei anna lainaa. Jotkut asiat päättyvät ja käyttämätön tilaisuus menee ohi. Lopullisesti. Ne asiat, joista haluat päästää irti. Päästä irti. Lopullisesti.

Muuten muista tarttua hetkeen. Elämä on täällä tänään.Oikeasti.

P.S. Kuinkas sattuikaan, että tänään Positiivareissa oli tällainen aamun ajatus:

Elämäsi parhaat vuodet ovat ne, jolloin päätät että sinun ongelmasi ovat sinun ongelmiasi. Et syytä niistä äitiä tai ekologiaa tai presidenttiä. Tajuat että hallitset omaa kohtaloasi.
 -Albert Ellis


Kommentit

Lähetä kommentti