Siirry pääsisältöön

Tartu hetkeen, elämä on täällä tänään

Arjesta ja sen onnistumisesta ja epäonnistumisesta  on kirjoitettu hyllymetreittäin ja siitä on puhuttu tolkuttomasti. Syykin on selvä. Ihminen nimittäin aika usein näyttää elävän tullakseen onnelliseksi. Hän ei osaa olla onnellinen elämästään sellaisena kun se tulee ja hyväksyä siihen kuuluvia itsestä tai muista riippuvia tai riippumattomia mustia tai vähän harmaampia raitoja. Valitettavan usein  kuvitelma onnellisuudeta tai onnettomuuden syystä saa ihmisen tekemään ääritekoja. Toista ihmistä pidetään oman onnellisuuden välttämättömänä ehtona. Tästä seuraa, siis ei väistämättä mutta ääritapauksissa, tilanteita jotka saattavat vaikuttaa negatiivisesti koko loppuelämään. Kaikkien pahimmassa tapauksessa loppuelämää ei edes tule.

Cuando repites un error, ya no es un error: es una decision!
Lähde: Paulo Coelho/FB

Onnellisuuden lisäksi elämisen päämääristä mainitaan aika usein ruoka. Ehkä se on helpompi esimerkki tai ainakin emotionaalisesti helpompi hyväksyä. Sanotaan nimittäin niin, että jotkut ihmiset kun elävät syödäkseen ja toiset syövät elääkseen. Sama tilanne siis kuin suhteessa onnellisuuteen.

Näissä sanaleikeissä on tärkeä viesti meille. Sitku elämää elämällä voi pahimmassa tapauksessa jumittaa itsensä loppuelämäkseen paikoilleen ja joutua elämään juuri sellaista pelkäämäänsä elämää. Odottamaan turhaan ihmettä, jota ei kotona istuen ja menneitä surren koskaan tule. Mitä lähempänä elämässään on iltahämärän puolella sen surullisempaa se tietenkin on.

Nämä 15 asiaa estävät olemasta onnellinen
Jos nyt oikein ymmärsin, kun onnesta tulee tavoite, jää elämä väliin. Asiat tapahtuvat sitku on tapahtunut sitä ja tätä ja aina sitten löytyy selitys sille, miksi joku asia ei toteutunutkaan. Muuten kyllä mutku... Lopuksi sitten katsotaan elämää taaksepäin ja itketään, että voiku olisi sittenkin toimittu ajoissa. Silloin kun se tilanne oli siinä sen ohikiitävän hetken.

Elämä ei anna lainaa. Jotkut asiat päättyvät ja käyttämätön tilaisuus menee ohi. Lopullisesti. Ne asiat, joista haluat päästää irti. Päästä irti. Lopullisesti.

Muuten muista tarttua hetkeen. Elämä on täällä tänään.Oikeasti.

P.S. Kuinkas sattuikaan, että tänään Positiivareissa oli tällainen aamun ajatus:

Elämäsi parhaat vuodet ovat ne, jolloin päätät että sinun ongelmasi ovat sinun ongelmiasi. Et syytä niistä äitiä tai ekologiaa tai presidenttiä. Tajuat että hallitset omaa kohtaloasi.
 -Albert Ellis


Kommentit

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…

Mitä sinulle toivoisin

Kuvan lähde: http://blogs-images.forbes.com/siimonreynolds/files/2014/02/Growth-stopwatch.jpg


Mitä sinulle toivoisin on Jörg Zinkin syvällinen runo.  Tämän runon sanoin hyvää vuotta 2015!


Jörg Zink: Mitä sinulle toivoisin
Mitä sinulle toivoisin? Saduissa kerrotaan — yhä uudestaan — kuinka tieltä poikkesi muuan vieras köyhien ihmisten tupaan.
Kun hän seuraavana aamuna hyvästeli, kävi ilmi että hän ei ollutkaan mikään tavallinen kulkuri. Saatte toivoa kolmea asiaa, hän sanoi. Katsokaakin, että toivotte tosi hyvää.
Ja sitten kerrotaan, miten jotkut toivoivat itsensä turmioon ja jotkut onneen, aina sen mukaan olivatko tyhmiä vai viisaita.
Kun huomasin sammalessa punaisia sieniä, "onnentuojia", muistin tuon kulkurin ja hänen kolme toivomustaan. Loistava väri voi pettää ja onni voi lehahtaa pois kuin sininen perhonen.
Kuvittelen, miten tuo tuntematon kulkuri kohtaisi sinut. Hän olisi vieraana yli yön ja aamulla hän neuvoisi sinua toivomaan oikein.
Mitä hän sanoisi?
Ehk…