Täti teki pahan tempun

Hau kamut!

Tässä on sitten kuulkaa sattunut taas yhtä sun toista. Asia, joka erityisesti kismittää on se, että täti vei mut koiratarhaan. Luulin jo hetkeni koittaneen, sillä oli erityisesti mennellä viikolla riehunut vastaantulijoille. Ja koska täti oli puhunut jo muutaman kerran Tirkkosesta, niin mä luulin sitä paikkaa Tirkkosen odotushuoneeksi.

Siis perjantaina täti vei meikeläisen Koiratarhaan. Voi hyvänen aika. Menin sinne kuulemma siististi, niin että luulisi minussa suorastaan asuvan hyväkäytöksisen aateliskoiran, oli  täti kertomansa mukaan sanonut assareille. Mutta asiahan on niin, että enhän mä muuta voinut! Pakko pitää suu kiinni, että sitä ei väkisin tukita.

Mutta täti, yliassari 3 ja assari 4 olivat siis kantaneet kamansa autoon ja suunnistivat kohti isoa kirkkoa. Junnuassari oli mennyt sinne jo viikkoa aikaisemmin yliassari 1 luo. Matka taittui yliassari 2 seurassa, joten ihan kiva reissu oli kuulemma ollut tyttöporukassa.


 
 No joo... täti istuikin poikkeuksellisesti pelkääjän paikalla, sillä assari nro 3 on ylennetty yliassariksi, koska se on tullut ihan täyteen ikään ja sillä on sitten ajolupakin takataskussa. Yleensä se kai pitää sitä kuitenkin lompakossa, joka on sen käsilaukussa.




Reissun yksi kohokohdista oli tietenkin taas Fiskars, Mustio yms. kivat paikat läntisellä uudellamaalla.

 
 

Fiskarsin kylän entisen koulurakennuksen kellotorni.

 Junnuassari ajeli pikku pässillä, joka on tämän veturin nimi. Se oli myös yliassari 1 ja 2 ja 3 suuri suosikki, kun tuolla käytiin. Assari 4 on käynyt tuolla vähemmän ja veturin ja hänen suhteensa ei ole ollut niin tiivis.

 Joku muukin oli tullut Fiskarsiin nauttimaan sen levollisesta ilmapiiristä sunnuntai-iltapäivänä.


 Lokki, joka ilmeisesti kuvitteli olevansa sorsa....



Yliassari 3 tasapainoili kivellä....




Mustion linna ja sen puisto on näkemisen arvoista seutua, sanoi täti. No olisinhan minäkin sinne halunnut.








 
Yllätysmutkan taidetta (= Miina Äkkijyrkkä)
 
 
 





Täti sanoi, että kyllä oli sitten kiva palata jälleen lakeuksille.






Mut ne hakivat keskiyöllä takas ja mä kyllä annoin ymmärtää, että oli ollut tosi ruma temppu jättää mut sinne. Motkotin niille koko automatkan, että uli, uli, uli, kuli, kuli, miksi mut sinne jätitte? Täti sanoi vaan, että sullahan oli kuulemma ollut kaksi jätkää samassa kopissa ja olit pistänyt niitä ruotuun. Hmmm.... mitäs sitten, niinhän äijille kuuluu tehdä. Näyttää niille kuka syö ensin ja kuinka paljon. Sitäpaitsi siellä oli pari oikein komeaa sakemanni urosta. Voisin olla iloinen, jos niistä jompikumpi voisi muttaa meille pysyvästi.
 
Aamulenkillä mä kuulemma haukuin vähemmän, mitä yleensä, enkä juuri vetänyt, vaikka ihan edessä käveli lajitoveri.
 
Sanoin tädille, että seuraavalle reissulle mä haluan mukaan. Täti sanoi siihen, että ei käy. Koiraton viikonloppu käy superlomasta.  Tuo oli jokseenkin törkeästi sanottu. Tuli siitä mieleeni, että onkohan tädin ollenkaan tarkoituskaan pitää mua niillä. Jos se heittää mut ulos, kun tulee syksy? Mitäs mä sitten teen?
 
No tänään oon yrittänyt olla skarppina ja tädille mieliksi. En ihan heti haluaisi sinne koiratarhaan takaisin.
 
 
Terveisin
 
 
Ronja
kesäkoira
 
 
 

Kommentit