Siirry pääsisältöön

Uudet perunat uunissa

Mau!

Kun täti käy tuon Trainerin kanssa lenkillä, se täyttää loput ajat syömisellä. Siitä minä olen jo maininnut. Ja selvisi muuten sekin eilen, että se lenkki, jota täti on sanonut 2,5 km pitkäksi onkin 4,5 km, joten onnea vaan tädille ja sen ruokahalulle.

Tädin mielestä uudetperunat ja silli ovat hyvää kesäsyötävää. Tietenkin siihen pitää saada voita. No assarit eivät tykkää sillistä. Niiden mielestä se on vanhojen tätien ja setien ruokaa.   

Täti teki eilen näin: 1. tarvitaan yksi iso (4-5l) pakastepussi. Laitetaan pussiin valkosipulijauhetta, paprikajauhetta, suolaa ja valkopippuria. Kaasetaan reippasti öljyä ja sekoitettaan mausteet.
2. laitetaan hyvinpestyt ja kuivatut perunat pussiin ja sekoitellaan niin, että mauste levittyy tasaisesti perunoihin ja annetaan olla sitten vielä hetki siellä pussissa.

 3. perunat uuninkestävään vuokaan tai peltille
4. paistolämpötila 200C n. ½ h (kokeile tikulla)

Tädillä oli samaan aikaan uunissa broileria, jonka se uitti pippureissa. Kastikkeena täti tarjosi kermaviilikastiketta, johon se laittoi valkopippuria, ruohosipulia ja tilliä. Yleensä se laittaa siihen kurkkusalaattiakin, mutta sitä ei löytynyt tädin kaapista eilen ollenkaan.

Traineri kyttäsi tädin vieressä, kun täti marinoi niitä kanoja. Siltä valui kuola ja se tuijotti tätiä silmiin. Täti sanoi, että on se niin mukava, kun on kaveri keittössä, joka ymmärtää ruoan päälle.

Tuo Traineri muuten seuraa tätiä kaikkialle. Ihan kaikkialle. Jos täti puhuu mulle, se tulee heti siihen ja kattoo tätiä silmiin, että mä oon täällä kans. Olis tyytyväinen, että vietää tädin kanssa monta tuntia lenkillä päivällä. Tartteeko sen sitä joka sekunti omia. Prinsessakin sanoi, että aika omituista.


Terveisin


Otto
ammattikissa
 

 Kommentit

 1. No oon kyllä assareiden kanssa tuosta sillistä ja perunoistakin sitä meiltä, että onkohan ne ihmiselle tarkotettua ruokaa ollenkaa?

  VastaaPoista
 2. Mau!

  Assarit sanovat just noin.
  Samaan sarjaan kuuluu kesäkeitto.
  Tosin se on sellaista, että tätikäään ei sitä syö.

  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista
 3. Täällä maistuisi! Myös kesäkeitto :)

  VastaaPoista
 4. Mau!

  Minä voisin syödä sillit, jos niissä ei ole tomaattia.


  Terveisin

  Otto
  ammattikissa

  VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Hirsitalon kengittäminen

Kuvat MM
Tänään päiväni alkoi kierretankojen sahaamisella tunkin tukiin. Tuttava, joka on entisessä elämässään ollut metallialan yrittäjä, hallitsee hitsaamisen salat ja osaa tehdä kaikenlaista, teki nämä tuet minulle. Kiitos!

Kesken sahaamisen pärisi puhelin. Seinäjoen K-Raudasta soiteltiin, että puutavara olisi tulossa, jos minulle sopii.  Toki sopii.

Yksi naapurinsetä piipahti ihmettelemässä kun täti sahaa tankoja ja tekee naiselle ihan epätyypillisiä asioita. Lähti vikkelästi pois, kun tajusi, että mitä meinaan ryhtyä tekemään. Pelkäsi luultavasti, että joutuu apupojaksi.


Tällaiselta nämä kapistukset näyttivät ulkoa, kun ne on kiinnitetty seinään.
Ja tällaiselta sisältä. Vastapuolella on puu.

Tuvan hämärässä...

Ja tunkki iskuvalmiina.
Moottorisalalla vain hirret poikki. Brun, brun....

Pätkä kerrallaan edettiin. Siis tätähän en tosiaankaan tehnyt yksin, vaan ystäväni avustuksella.


Tässä on saatu aikaan jo kolojakin.

Hirret täytyy pitää tallessa siihen saakka, että  uudet on saa…

Hirsien vaihto ja lahovaurion korjaaminen

Kuvat MM

Hirsien vaihto (kengitys)  oli ennen aivan arkista puuhaa ja luultavasti lähes kaikki hirsisen omakotitalon asukkaat tiesivät sen periaatteet. (Yleensä talot olivat itse tehtyjä).  Nykyään on toisin. Valtaosa omakotitaloista rakennetaan elementeistä ja tällainen perinnerakentaminen unohtuu. Tosin sen seurauksena sitten myös rakennusvirheet, jotka tuhoavat perinnerakennuksia, lisääntyvät kun niitä korjataan nykyaikaisin menetelmien ja käytetään vääränlaisia materiaaleja mm. lämpöeristämiseen.
Ajattelin kerätä tähän perustietoa hirsitalon rungon korjauksesta ja hirsien vaihdosta. Följärit ovat maksettu (20.6.2017) ja laitetaan kuulemma postiin pikaisesti. Saa nähdä, yllättääkö Posti jälleen.
Olemme purkaneet laudoitusta. Haluan samalla tarkistaa millaisessa kunnossa hirret ovat noin ylipäätään ja avata kaksi peitettyä ikkunaa jälleen käyttöön.

Onneksi tuonne seinien väliin ei oltu laitettu mitään ylimääräistä. Siellä oli tervapaperi, jollaisen laitan uudelleen. Lisään kuiten…

Tädin kanssa mökillä

Kuvat MM
Hau Kamut!
Tuli sitten käytyä Tädin kanssa  käytyä mökillä.Täti poltti koko pitkän päivän siellä sen leivinuunissa puita. Leivinuuni savutti aika paljon. Sitä ei ole käytetty noin 30-40 vuoteen. Se on kostunut. Niin täti sanoi. Uuni kuulemma pitää lämmittää hitaasti. Tädin mukaan se tarkoittaa sitä, että uunia pitää lämmittää monena perättäisenä päivänä.


Minä katsoin ihmeissäni tuota Tädin touhuilua. On siinä paljon mustaa savua. Eikä puinen luukku toimi uunissa. No onneksi Tätikin tajusi sen ja teki väliaikaisen luukun tiilistä. Tosin ne olivat aika märkiä ja höyrysivät sitten oikein kunnolla.


Minä sain juoksennella pihalla vapaana koko päivän. Se oli kyllä todella mukavaa. Tutkin kaikki nurkat tarkasti, mutta pysyin Tädin lähellä kuitenkin. Sitten löysin kuolleen myyrän. Täti sanoi, että heti irti ja potki sen metsään.Katsoimme Tädin kanssa aurinkoa. Ja minä uhittelin yhdelle lenkkeilijälle, joka käveli meidän ohi. Se oli joku setä, joka yritti jutella meikäläiselle. Mu…