Siirry pääsisältöön

Menetetty Traineri -vapaa päivä

Mau Kamut! Meillä piti olla Traineri vapaa päivä. Tädin ja assareiden 3 ja 4 piti tänään nimittäin ajella taas Sjöskokkiin, mutta kuinkas sitten kävikään. Huonosti. Me menetettiin siis meidän ainut vapaapäivä. Täti oli nimittäin sopinut Moccan ja Kitin tädin kanssa, että Traineri menee niille päiväksi narukoiraksi. 

Täti käytti eka Trainerin aamulla lenkillä tavallista aikaisemmin. (Sitä ennen Traineri ehti kokata ittlelleen aamupalaa keittiössä ja rikkoa yhden lautasen, ja täti otti sitä korvista kiinni ja sanoi, että nyt tää loppuu ennen kuin se pääsee kunnolla vauhtiinkaan.) Se herätti sitten assarit 3 ja 4 ja sanoi, että nyt sitten otetaan Traineri kyytiin ja viedään se päivähoitoon.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQqtAww4RYBf5HPPg-vDQQc5D7Oz-hZABb0yMlAE58ZLiy877532yyYBhEzHg

Vaan ei vietykään. Kävi nimittäin niin (Tämä kuva on täältä http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQqtAww4RYBf5HPPg-vDQQc5D7Oz-hZABb0yMlAE58ZLiy877532yyYBhEzHg) että Tädin Volvo sanoi, että kiitos täti, mutta nyt tänään ei kannata ajella isolle kirkolle eikä Sjöskokkiin. Mä pidän vapaapäivän, on nimittäin ollut noita kirkonkylällä käyntejä tässä vähän turhankin tiuhaan viimeaikoina. Ainakin viis kertaa tässä lyhyen ajan sisällä oon joutunut juoksemaan sun kanssas täysillä tuon matkan. Täti sanoi, että se on petturi. Taidat sittenkin olla mies! Se hyppi vähän aikaa sitten sen menopelinsä konepeltillä piikkikoroillaan ja pisti töpinäksi. Eka Assari 2 sai  ohjeet, kuinka se selviää kentältä junaan ja kotinurkille. Assari 1 ohjeet, että käy vähän jeesaamassa sitä kakkosta, kun sattuu kerran olemaan just siellä samalla suunnalla käymässä ja kolmonen ja nelonen  saivat passituksen Trainerin kanssa himaan.
Kävi nimittäin niin, kun täti lähti pihasta, ja ajoi vähän aikaa, se huomas että autossa palaa joku valo. Kun se kattoi tarkemmin, niin se tajus ilmeisen nopeasti, että taitaa olla aika vakava juttu ja niin se sitten täräytti yhdelle parkkikselle joka on ihan lähellä tädin himaa. Tädille se valo oli vilkahtanut jo maanantaina ja täti oli heti ostanut jäähdytinnestettä ja laittanut sitten sitä autoon...joten asian olisi pitänyt olla kunnossa. Teoreettisesti. Täti kuitenkin tietää jo kokemuksesta, että teoria ja käytäntö eivät aina paiskaa ollenkaan kättä keskenään. Tädillä oli yks pullo vielä sitä nestettä varastossa ja se sitten kaatoi sen sinne paisuntasäiliöön. Ja luri, luri, luri... kaikki valui saman tien ulos. Siinä menivät ympäristösertifikaatit saman tien tädiltä ainakin seuraavaksi viideksi vuodeksi.

Kun täti sai tyhjennettyä autonsa assareista ja Trainerista, se sitten soitti Moccan ja Kitin tädille, että kuule nyt kävi niin, että tää päivähoitokoira ei sitten taida tullakaan, että mä täällä huomaan, että mun autosta on syyläri sökönä. Moccan ja Kitin täti sanoi, että jaa. -Odota hetki mä herätän tuon mun sedän ja tullaan sen kaa sinne.

Sitten ne olivat tulleet. Setä on aika tuttu autojen vatsalaukkujen kanssa, varsinkin Volvojen, koska sen tädillä on kans Volvo. Setä katteli sitä vähän aikaa ja hoksas melkein saman tien, mitä on vialla.

Joten he sitten hyppäsivät kaikki Moccan ja Kitin tädin Volvoon ja lähtivät hakemaan yhtä pientä kiinnikettä ja sitten muutamaa litraa jäähdytinnestettä. Setä laittoi letkun kiinni sillä renksulla ja Moccan ja Kitin täti kaateli tädin väsäämän suppilon läpi litkua autoon.

Sekoitussuhde oli 50/50 ja tädit mittasivat joka litran tarkasti. (Bensakoneeseen tarvitaa 7 l 50/50 seosta). Käyttivät  kahden litran vesipulloa, josta kaatelivat litrat pienempiin pulloihin. Huomasivat sentään ittekin jossakin vaiheessa, että taitaa olla parasta vähän miettiä mitä tekevät. No tottapuhuen tuo meidän tätihän siinä sääti. Se kun on todellinen neropatti näiden autojen kanssa. Varsinainen autoasiantuntoijoiden blondi.

Täti sanoi, että kyllä nyt täytyy leipoa assareiden kanssa yks kakku ja viedä se kiitokseksi Moccan ja Kitin tädille ja sedälle. Tädin reissu kuitenkin päättyi siihen, kun se ei olisi enää ehtinyt sinne Sjöskokkiin tarpeeksi ajoissa. Täti sanoi, että joskus vaan ei pysty tekemään sitä, mitä oikeasti haluaisi tehdä. Sitten vaan pitää tehdä jotakin muuta. Assari 4 oli kiukkuinen, koska se oli suunnitellut menevänsä  Borgbackenin
hullujen laitteiden kyytiin.Täti sanoi, että voi, voi. Tällaista tää on. Että suunnitellaan ja sitten kuvitellaan, että kaikki sujuu kuin tanssi ja sitten ei sujukaan.

Onneksi, täti sanoi, ei mennyt kannentiivistin. Mä sanoin tädille, että kuule tää on jo liian teknistä. Sä tuskin tajuat nyt ittekään ihan sitä mitä selität, mutta anna tulla vaan, kyllä mä kuuntelen. Mä oon pitkämielinen. Sitten mä sanoin sille, että kannattais nyt kuule oikeasti sen verran huolehtia, että mä oikeasti saisin edes pari päivää viettää tuon prinsessan kanssa koiravapaata elämää.

Kissan päivästä ei siis yllätyksiä puutu. Eikä tädinkään.

Terveisin

Otto
ammattikissa


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Muutos I

Kuvat MM

Ajattelin koota tähän mökin rempan vaiheista hieman materiaalia muistiin, jotta on helppo sitten katsoa, mitä on tullut tehtyä. Remppasuunnitelma ei ole kaikilta osin ihan pitänyt, sillä mukaan mahtuu sellaisia asioita, joita en osannut ottaa huomioon suunnitelmaa laatiessani. Jatkan sitten jossakin vaiheessa, kun homma on taas edennyt, tästä aiheesta otsikolla Muutos II.

Muutos on kyllä aika valtava. Ensiksi siitä ostohetkestä, rempan pölyisimmästä vaiheesta, tähän hetkeen. 

Aivan alussa mökki näytti tältä. Ihan söpö. Monen mielestä. Minunkin. Noin päällisin puolin. Mutta sisäinen timpurini vaati tehdä muutamalle suoranaiselle virheelle jotakin.
Ja minä tartuin ihan ensiksi sorkkarautaan ja hajotin ihan ensiksi kuistin. Ja sitten  terassin ystävän avustuksella. Siinä meni pari päivää, että saatiin kaikki purettua ja lankut kasaan. Samaan aikaan nappasin käteen lapion ja aloin, naapureiden kauhuksi, tuhota taloa ympäröiviä kukkapenkkejä sekä kaivaa esiin kissanluukkuja. Rap…

Operaatio kasvimaa

Kuvat MM

Minulla oli tänään maanataivapaa, johtuen lauantaina olleesta työpäivästä. Käytin tilaisuuden tietenkin hyväkseni ja heti aamulla suuntasin mökille.  Sain kuin sainkin kaikki loput lavat täyteen maa-ainesta. Olin ajatellut tekeväni neljä laatikkoa tänään, mutta sää suosi ja koska homma sujui, jatkoin lapiointia laatikko laatikolta.  Kuvat MM

Operaatio kasvimaa edistyy. Siirsin monivuotiset yrtit uuteen paikkaan, jotta kykenin laittamaan toisen kuljetuskauluksen kaikkiin kohtiin.


Kasvulaatikoita on nyt yhteensä 13 kpl. Yhdessä on kasvihuone päällä ja 12 ovat ilman.  


Täytyy myöntää, että on aika helpottunut olo. Voin tulevana viikonloppuna keskittyä tulevan kasvihuoneen nurkilla maa-aineksen siirtelemiseen ja kantojen kaivelemiseen. Jos sataa, putsaan takkaa.

Elämäni kallein lounas: tarjosi M. Pinta ja kattoi ja valmisti Hotelli Route Laihia

Söin eilen elämäni kalleimman lounaan. En sano nyt hintaa, mutta lounaan saaminen "ilmaiseksi" edellytti minulta mökin ostamista, joten syystä voin siis sanoa, että empiiristä kokemusta on nyt sitten siitäkin, että oikeasti ilmaisia lounaita ei ole. Olin jo melkein unohtanut koko lounaan, joten syömätömänä lounaasta olisi hyötynyt vain Laihian hotelli- ravintola Route.Pääsivät yllättämään erittäin positiivisesti tädin nämä kaksi laihialaista yritystä. Ensinnäkin todettakoon, että täti on tehnyt aika monta asuntokauppaa (sekä osake että kiinteistö) elämänsä aikana ja M. Pinta Laihian Lakeuden asunto - ja kiinteistönvälitys LKV [A] Laihian kirkonkylästä pääsi kyllä yllättämään positiivisesti. Asiantuntemus oli aivan omaa luokkaansa.
M. Pinnan 37  vuoden kokemus asunto- ja kiinteistönkaupassa näkyi. Hän on myös julkinen kaupanvahvistaja, joten kiinteistönkauppa hoitui hänen luonaan varsin näppärästi. Lisäksi M. Pinta on toistaiseksi ensimmäinen välittäjä, joka oli koonnut ka…